r
Nosalty Logó

Forgácsfánk Adamsy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Forgácsfánk Adamsy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 7028 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    504.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1012 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 7028 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 462 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a porcukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a rumot és a fehérbort.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, és összekeverjük a tojásos keverékkel.
  3. Ha jól összegyúrtuk a tésztát, 2 cipót formázunk belőle, és félretesszük pihentetni 20-25 percet.
  4. Pihentetés után jól lisztezett deszkán fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát. Derelyevágóval kb 10-15 cm széles téglalapokat vágunk, melyek közepébe egymástól egyforma távolságra 2 csíkot vágunk.
  5. A sütéshez olajat forrósítunk, és a már beírdalt tésztát egymáson keresztülhúzva az olajba tesszük.
  6. A tészták gyorsan sülnek, még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, és baracklekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15426
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évente csak 2 alkalommal készítek fánkot... ez volt az első. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...