r
Nosalty Logó

Forgácsfánk 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Forgácsfánk 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1401 micro
Összesen 3358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, rumot, pici sót és a cukrot kikeverjük.
  2. Beledolgozzuk a lisztet.
  3. Két cipót formálunk belőle, enyhén lekenjük mindkettőt olajjal, és fél órát pihentetjük.
  4. Késfok vékonyságúra nyújtjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és derelyevágóval 10 cm hosszú, 4-5 cm széles csíkokat készítünk belőle.
  5. Ezek közepét derelyevágóval behasítjuk, és a tészta egyik sarkát a hasítékon áthúzzuk.
  6. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük, vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 51559
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám egyik planétás kártyájáról való a recept. Gyerekkorom nagy kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...