r
Nosalty Logó

Fordított tejszínes tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fordított tejszínes tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 540 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.4 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6569.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    2626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2341 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3766 micro
Összesen 3229 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, leszűrjük.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát sózzuk borsozzuk.
  3. A tejszínt a tojásokat és az aprított petrezselymet összekeverjük.
  4. Egy nagy tálba összekeverjük a tésztát, a csirkemellet és a tejszínes keveréket. Ha szükséges kicsit megsózhatjuk a keveréket.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Egy magasabb szélű tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy a tetejére is jusson majd. Alulra sorba fektetjük a szalonna csíkokat. Ráöntjük a tejszínes tésztánkat, és szépen elsimítjuk.
  7. A fólia tésztával érintkező oldalát bekenhetjük egy kis olajjal, így könnyebben megszabadulunk majd tőle.
  8. A fóliát ráhajtjuk a tetejére, és 180 fokos sütőbe tesszük.
  9. 30 perc elteltével kivesszük, kihajtjuk a fóliát, és egy kicsit nagyobb kerületű kivajazott tepsit teszünk rá.
  10. Egy óvatos mozdulattal megfordítjuk.
  11. Az alufóliát eltávolítjuk, így a szalonna kerül fölülre.
  12. 10 percre vissza tesszük 220 fokos sütőbe, hogy a szalonna kissé megpiruljon.
  13. Sajtot is szórhatunk rá. Ha már nem tűzforró szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15050
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Vendég váráshoz kitűnő, mert az alapanyagokat előre elkészíthetjük, és már csak sütni kell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám hallotta ezt a receptet a kolléganőitől, és együtt próbáltuk ki először. Sokat gondolkodtam azon, miért is kell a szalonnát alulra tenni, miért nem lehet mindjárt fölülre. Arra jutottam, hogy akkor a szalonna túlságosan össze zsugorodna és deformálódna, amíg megsül. Így nagyon szép maradt. A gyerekek is nagyon szeretik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...