r
Nosalty Logó

Fordított szilvás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Fordított szilvás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.4 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1674 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 3428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 50 gramm margarint mikróban megolvasztunk, úgy, hogy az edény tetejére egy enyhén bevizezett konyhai törlőt teszünk. Utána hozzákeverünk 100 gramm barnacukrot és mikróban egy perc alatt összemelegítjük.
  2. Hozzáadunk 1 evőkanál tejszínt, majd az egészet sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük. A szilvát félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd befedjük vele a tortaforma alján lévő karamellszószt.
  3. Egy nagy edényben összekeverjük a görög joghurtot, a tojásokat, egy csipet sót, a porcukrot és a vaníliaaromát. Kézi robotgéppel habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet, a sütőport és a fűszereket.
  4. Csomómentesre keverjük és hozzákeverjük az olvasztott margarint is. A tésztát a szilvás-karamellás rétegre öntjük és 175°C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk picit a formában hűlni, majd fordítsuk ki tányérra és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 24110
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fordított sütemények nem csak gyönyörűek, de sokszor egyáltalán nem is bonyolult elkészíteni őket. Ebbe a szilvás verzióba az ősz minden fűszerét belecsempésztük, a végeredmény pedig önmagáért beszél: omlós, mázas, gyümölcsös, csodás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...