r
Nosalty Logó

Fordított joghurtos sütemény karamellizált szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fordított joghurtos sütemény karamellizált szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4085.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.8 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    584 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1398 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 4562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, és megpirítjuk a 8 dkg margarinon. Ha jól megpároltuk (kb. 5-6 perc), adunk hozzá 1-2 evőkanál barna cukrot, és további 1-2 percig pároljuk.
  2. A joghurtot összekeverjük az olívaolajjal, a tojással, a reszelt citromhéjjal, a kétféle aromával, a barna cukorral, pici fahéjjal, a sütőporral és a liszttel.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformában először egyenletesen elosztjuk a karamellizált szilvát, majd ráegyengetjük a tésztát is.
  4. 180 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Ha megsült, kihűtjük, és csak aztán fordítjuk meg.
  5. Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3724
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy receptversenyre készítettem először, és beépült az otthoni recepttárba. Gyorsan elkészíthető, és a karamellizált szilva nagyon sokat dob rajta:) 3 dl-es bögrét használtam a méréshez.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...