r
Nosalty Logó

Fonott kalács 7. - sárgabarackos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemgabi
Fonott kalács 7. - sárgabarackos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3371 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 3418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
  3. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, illetve a többi hozzávalót, kivéve a barackot, és a négy evőkanál tejet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk.
  4. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
  5. Miután megkelt, a tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, megszórjuk az apróra vágott barackkal, és még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk, melyeket kb. 40 cm hosszú hengerekké formázunk. A hengerekből fonatot készítünk, és a tepsibe fektetjük. A fonatot tejjel megkenjük, majd meleg helyen rövid ideig tovább pihentetjük, míg láthatóan megnő.
  6. Végül a tepsit a sütő középső részébe tolva, megsütjük a kalácsot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4463
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Ajánló

Kakaó, kávé, tej vagy tea tökéletesen passzol hozzá. Akár meg is vajazhatjuk vagy kenhetünk rá lekvárt, de szerintem csak úgy magában a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott kalács 7. - sárgabarackos
nemgabi 23 recept

Nekem ez a kedvenc kalácsreceptem. Természetesen frissen a legjobb, de napokig fogyasztható marad, és nem szárad ki. Bár én még nem próbáltam, de biztosan működik a barack helyett valamilyen más aszalt gyümölccsel is (pl. szilva, áfonya, mazsola stb.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...