r
Nosalty Logó

Fonott kalács 7. - sárgabarackos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemgabi
Fonott kalács 7. - sárgabarackos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.6 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3371 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 3418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
  3. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, illetve a többi hozzávalót, kivéve a barackot, és a négy evőkanál tejet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk.
  4. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
  5. Miután megkelt, a tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, megszórjuk az apróra vágott barackkal, és még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk, melyeket kb. 40 cm hosszú hengerekké formázunk. A hengerekből fonatot készítünk, és a tepsibe fektetjük. A fonatot tejjel megkenjük, majd meleg helyen rövid ideig tovább pihentetjük, míg láthatóan megnő.
  6. Végül a tepsit a sütő középső részébe tolva, megsütjük a kalácsot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4463
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Ajánló

Kakaó, kávé, tej vagy tea tökéletesen passzol hozzá. Akár meg is vajazhatjuk vagy kenhetünk rá lekvárt, de szerintem csak úgy magában a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott kalács 7. - sárgabarackos
nemgabi 23 recept

Nekem ez a kedvenc kalácsreceptem. Természetesen frissen a legjobb, de napokig fogyasztható marad, és nem szárad ki. Bár én még nem próbáltam, de biztosan működik a barack helyett valamilyen más aszalt gyümölccsel is (pl. szilva, áfonya, mazsola stb.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek