Fóliás pangasius sütőtökös körettel
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g pangasius238 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
175g kanadai sütőtök66 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g pangasius952 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
700g kanadai sütőtök265 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
35.7g pangasius43 kcal
-
7.6g citrom1 kcal
-
31.3g kanadai sütőtök12 kcal
-
16.1g paradicsom3 kcal
-
8.9g mozzarella27 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1603.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 415.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1317 micro
-
β-karotin 6645 micro
-
β-crypt 5107 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 113 micro
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 176.2 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 598 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6414.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 1416 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2635 mg
-
Nátrium 1799 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1661 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3638 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 5268 micro
-
β-karotin 26582 micro
-
β-crypt 20428 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 453 micro
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 235 micro
-
β-karotin 1188 micro
-
β-crypt 913 micro
-
Likopin 414 micro
-
Lut-zea 20 micro
Hozzávalók
-
1 db citrom
-
2 nagy db paradicsom
-
200 g mozzarella
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és egy tűzálló tálat kiolajozunk.
- Héjától és magházától megtisztítjuk a tököt, majd az egyenes végét félbe, a feleket pedig 0,5 cm széles szeletekre vágjuk.
- A paradicsomot és a mozzarellát szintén 0,5 cm-es szeletekre vágjuk
- A kiolajozott tűzálló tálra egymást követő, ismétlődő sorban lerakjuk a paradicsomot, a sajtot, a tököt és a sajtot.
- 20-25 percig sütjük, amíg a tök megpuhul.
- A halat alufóliára fektetjük úgy, hogy a fóliát nem tépjük le a hengerről, illetve mindhárom szélét felhajtjuk.
- A citromot félbevágjuk, az egyik felét felkarikázzuk, a másik felének a levét a halra nyomjuk.
- A halat csipet sóval, tört borssal és igény esetén hal-fűszerrel ízesítjük, majd a citromkarikákkal díszítjük.
- A fólia hengert a hal fölött áthajtjuk, a szükséges mennyiségnél leválasztjuk és minden oldalon jól záródóan felhajtva tasakot képzünk.
- 20 percig sütjük, majd a fóliát szétnyitva (óvatosan a tasakból felszálló forró gőz miatt!) további 5-10 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 22x22
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19586
- Feltöltés dátuma: 2010. november 05.
Ajánló
A zöldségek és a mozzarella felszeletelve egy 22x22 cm-es tálra elegendőek. Különböző gabona köretekkel is tálalható. Ízlés szerint egyéb fűszer is alkalmazható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hangulatfüggő halkedvelő vagyok, nos, ez alól egyetlen kivétel van, a pangasius, vagyis a cápaharcsa. Nevével ellentétben nem a cápafélék, hanem a harcsafélék családjába tartozik. Külön érdekességük, hogy apró halakkal táplálkoznak, azonban idősebb korukban elhullajtják fogaikat, így áttérnek a növényi táplálkozásra. Még szerencse, hogy nekünk a fogaink megtartása mellett is van választásunk :-). Sátras ünnepektől eltekintve szinte kizárólag ez a halfajta kerül asztalra nálunk a halas ételeknél, kifejezetten szeretem, hogy nincs jellegzetesen erős hal "illata" (a családom szerint előző életeim valamelyikén vadászkutya lehettem, annyira érzékeny vagyok a szagokra), illetve kifejezetten enyhe íze van. Emellett filézve teljesen szálkamentes, puha, ízletes, szaftos húsa van, számtalan módon és körettel elkészíthető, igazi jolly joker, ajánlom gyermekek táplálásához és finnyásabbaknak is...