r
Nosalty Logó

Fóliás pangasius sütőtökös körettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Fóliás pangasius sütőtökös körettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1977 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1317 micro
  • β-karotin
    6645 micro
  • β-crypt
    5107 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    176.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6414.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    1799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1661 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3638 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    5268 micro
  • β-karotin
    26582 micro
  • β-crypt
    20428 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1977 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    913 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és egy tűzálló tálat kiolajozunk.
  2. Héjától és magházától megtisztítjuk a tököt, majd az egyenes végét félbe, a feleket pedig 0,5 cm széles szeletekre vágjuk.
  3. A paradicsomot és a mozzarellát szintén 0,5 cm-es szeletekre vágjuk
  4. A kiolajozott tűzálló tálra egymást követő, ismétlődő sorban lerakjuk a paradicsomot, a sajtot, a tököt és a sajtot.
  5. 20-25 percig sütjük, amíg a tök megpuhul.
  6. A halat alufóliára fektetjük úgy, hogy a fóliát nem tépjük le a hengerről, illetve mindhárom szélét felhajtjuk.
  7. A citromot félbevágjuk, az egyik felét felkarikázzuk, a másik felének a levét a halra nyomjuk.
  8. A halat csipet sóval, tört borssal és igény esetén hal-fűszerrel ízesítjük, majd a citromkarikákkal díszítjük.
  9. A fólia hengert a hal fölött áthajtjuk, a szükséges mennyiségnél leválasztjuk és minden oldalon jól záródóan felhajtva tasakot képzünk.
  10. 20 percig sütjük, majd a fóliát szétnyitva (óvatosan a tasakból felszálló forró gőz miatt!) további 5-10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19582
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

A zöldségek és a mozzarella felszeletelve egy 22x22 cm-es tálra elegendőek. Különböző gabona köretekkel is tálalható. Ízlés szerint egyéb fűszer is alkalmazható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Hangulatfüggő halkedvelő vagyok, nos, ez alól egyetlen kivétel van, a pangasius, vagyis a cápaharcsa. Nevével ellentétben nem a cápafélék, hanem a harcsafélék családjába tartozik. Külön érdekességük, hogy apró halakkal táplálkoznak, azonban idősebb korukban elhullajtják fogaikat, így áttérnek a növényi táplálkozásra. Még szerencse, hogy nekünk a fogaink megtartása mellett is van választásunk :-). Sátras ünnepektől eltekintve szinte kizárólag ez a halfajta kerül asztalra nálunk a halas ételeknél, kifejezetten szeretem, hogy nincs jellegzetesen erős hal "illata" (a családom szerint előző életeim valamelyikén vadászkutya lehettem, annyira érzékeny vagyok a szagokra), illetve kifejezetten enyhe íze van. Emellett filézve teljesen szálkamentes, puha, ízletes, szaftos húsa van, számtalan módon és körettel elkészíthető, igazi jolly joker, ajánlom gyermekek táplálásához és finnyásabbaknak is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...