r
Nosalty Logó

Földimogyorós karamelltorta BMW rajongóknak

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyuszikutya
Földimogyorós karamelltorta BMW rajongóknak
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához:

A karamellhez:

A vajkrémhez:

A földimogyorós réteghez:

A tetejére:

902
Kalória
13.3g
Fehérje
108g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
48g
Víz
189.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
95.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához:

A karamellhez:

A vajkrémhez:

A földimogyorós réteghez:

A tetejére:

Összesen 902 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához:

A karamellhez:

A vajkrémhez:

A földimogyorós réteghez:

A tetejére:

Összesen 10809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához:

A karamellhez:

A vajkrémhez:

A földimogyorós réteghez:

A tetejére:

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 902 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    576.8 g
  • Telített zsírsav
    256 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8065.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2950 mg
  • Nátrium
    2893 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1296.5 g
  • Cukor
    1144 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    575.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1746 micro
Összesen 10809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 369 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Szintén összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját és óvatosan fakanállal elkeverjük. Tortaformában megsütjük.

A karamellhez:

  1. A cukrot egy vastagabb aljú lábosban megolvasztjuk borostyán színűre. Hozzáadjuk a felmelegített tejszínt. Hagyjuk, hogy felolvadjon a karamell, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat. Összefőzzük. Kiöntjük egy edénybe és hűlni hagyjuk.

A vajkrémhez:

  1. A vajat a mascarpone krémmel és a porcukorral elkeverjük. Fontos, hogy mindegyik szoba-hőmérsékletű legyen. Hozzáadunk a kihűlt karamellből 4 evőkanállal. Hűtőbe tesszük a krémet.

A földimogyorós réteghez:

  1. Durvára aprítjuk a földimogyorót, majd hozzáadjuk a maradék karamellszószhoz.
  2. A tortát 4 lapba vágjuk. Az alsó lapra, kenjük a karamellás vajkrém 1/3 részét. Ráteszünk egy piskótát. Erre kenjük a földimogyorós réteget. Egy csipet sóval megsózzuk a réteget.
  3. Ismét piskóta következik, amire a megmaradt karamellás vajkrém felét kenjük rá. A tetejére tesszük a felső lapot. A tortát bekenjük a maradék vajkrémmel. Jól kihűtjük.

A tetejére:

  1. A kész fondantot kinyújtjuk porcukros felületen, majd beborítjuk vele a tortát. Az előre megrajzolt sablonok alapján kivágjuk a fekete kört, a kék és fehér negyedkörszeleteket. Ezüst csíkokat teszünk a rétegek közé. Ezüstre festett betűvel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A torta a gyermekem 22. születésnapjára készült. Nagy BMW rajongó, így nem volt kérdés, hogy a torta milyen borítást kap. A fondant-t készen vettem. A megrajzolt minta után sablonokkal vágtam ki a különböző színű fondantból a díszítést. A festés ehető ezüst festékkel készült. Talán a betűkkel kellett a legtöbbet dolgozni. De megérte, mert nagy volt az öröm :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!