r
Nosalty Logó

Fokhagymával tűzdelt fűszeres tarja vele sült burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fokhagymával tűzdelt fűszeres tarja vele sült burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

573
Kalória
46g
Fehérje
19.6g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
292.8g
Víz
155g
Koleszterin
2.4g
Rost
1.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2294 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 573 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3676.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1171.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2294 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A tarját megmossuk. Olajat összekeverünk sóval, borssal, majorannával, ez lesz a pác. A fokhagymát megtisztítjuk. A tarját oldaláról megszúrjuk több helyen, és belenyomkodjuk a lyukakba a fokhagymát.
  2. Felvágjuk a hagymát karikára. A páccal bekenjük alanyunkat. Fogunk egy tányért, a hagyma felét rátesszük. Ezután a hagymaágyra helyezzük húsunkat, és a hagyma másik felét a tetejére halmozzuk. Alufóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe vele.
  3. Elérkezett a nap.:) A húsunkat tepsibe rakjuk. A megtisztított burgonyát negyedbe vágjuk, és a hús mellét tesszük a tepsibe. A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és öntünk az étkünk alá 1dl vizet. Alufóliával betakarjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 2 órát hagyjuk párolódni. Az idő leteltével az alufóliát eltávolítjuk, és további egy 30-40 percig sütjük, némi locsolgatás mellett, amíg szépen meg nem pirul a húsunk és a burgonyánk.
  5. Elkészültünk. Pihentetjük remekművünket kb 30 percet, és ezután tálaljuk. Én lilahagymával díszítettem, mert nem volt más idehaza.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Körülnéztem, mi van itthon, és alkottam :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!