r
Nosalty Logó

Fokhagymás-kurkumás sült csirke

Éva-Anyóca
Fokhagymás-kurkumás sült csirke
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

886
Kalória
66.9g
Fehérje
42.6g
Szénhidrát
48.5g
Zsír
454g
Víz
662.4g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    454 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.7 g

Zsír

  • Összesen
    194 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5892.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    3175 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1815.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    2122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2262 micro
Összesen 3544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombot mossuk, szárítjuk, félbe vágjuk, a csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Kis tálban az olívaolajat és a fűszereket összekeverjük.
  3. Ebbe a tálba beletesszük a húsokat, és összeforgatjuk az olajos fűszerkeverékkel, leglaább 10 percet hagyjuk állni
  4. Jénaiba tesszük, átöntjük az egész fűszeres húskeveréket. A jénai tetejével lefedjük (2-3 ekanál olívaolajjal még meglocsoljuk).
  5. Feltesszük sós vízben, a héjában, a burgonyát főni (kb. 25-30 perc).
  6. Feltesszük sós vízben főni a tojásokat is kb. 12-15 perc (a vízben hagyjuk kihűlni).
  7. Sütőben, középső rácson, kb. 160 -170 fokon sütjük, pároljuk, kb. 30 percig. Érezzük az illatát, nézzük meg, és ha a húst jónak ítéljük meg, kész.
  8. A burgonyát kiszedjük egy tálcára, és hagyjuk hűlni, addig a húst meleg helyen tartjuk.
  9. Megpucoljuk a burgonyákat, negyedekre vágjuk, megpucoljuk a tojásokat, félbe vágjuk ,mindezeket melegen tartjuk.
  10. A kétféle hússal tálaljuk a tojást és a burgonyát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A húst szaft nélkül szerettem volna elkészíteni, sütve, de valami más ízzel, mint amit megszoktunk. Körete se a hagyományos sült burgonya lett, vagy párolt rizs..Ennyi a története ennek a viszonylag gyors és egyszerű ebédnek: ami finom és laktató volt:-)))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...