r
Nosalty Logó

Fokhagymás-kefíres kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Fokhagymás-kefíres kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5654.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    4343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 2104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kefírt meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, 1,5 dl langyos vízben pedig 2 gerezd zúzott fokhagymát, mindezt tésztává dagasztjuk az élesztős kefírrel és az olajjal. Langyos helyen, lefedve kétszeresére kelesztjük.
  3. Lazán átgyúrjuk, hosszú hengerré formáljuk, kettéhajtjuk, és összefonjuk. Tepsire tesszük pihentetni kb. negyed órát. A tetejét ollóval becsipkedhetjük vagy késsel bevagdoshatjuk. Közben a sütőt bekapcsoljuk.
  4. 1 púpos ek tejfölt 1 jó csipet sóval és 1 gerezd zúzott fokhagymával összekeverünk, és megkenjük vele a kenyeret.
  5. Előmelegített sütőben szép barnára sütjük. Ha nagyon pirulna, fedjük le alufóliával vagy sütőpapírral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9371
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Ajánló

Aki fél az erős fokhagymaíztől, próbálja ki úgy, hogy csak 1 gerezdet tesz a tésztába. Már az is kellemes, nagyon diszkrét finom ízt ad a kenyérnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig féltem a túlságosan ízesített kenyerektől, mert jellegzetes ízük erősen meghatározza, milyen ételekhez ehetjük őket. Ez a fokhagymás kenyér sem való vajas-dzsemes vagy vajas-mézes kenyérnek, de sebaj, mert mindenféle sós ételhez viszont kitűnő. Sőt, sokkal kevesebb feltéttel is beéri, mint a kenyerek általában. Csak megvajazva friss paradicsommal, paprikával is fenséges reggeli, vacsora vagy uzsonna lehet belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...