r
Nosalty Logó

Fokhagymás csirke ahogy Norbi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Fokhagymás csirke ahogy Norbi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2849.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A csirkehúst megmossuk, megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk.
  2. Besózzuk a csíkokat, és a felforrósított vajon a lehető leggyorsabban megpirítjuk alaposan, a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Azonnal felöntjük a tejszínnel ésborrsal,mustárral állítjuk be az ízét. Amint egy kicsit besűrűsödött, összerottyant, lezárjuk a lángot, hogy ne szárítsuk ki a csirke húst.
  4. A körethez megpároljuk a rizst, és tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6913
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Remekül passzol hozzá bármilyen más köret is, és a raguhoz is adhatunk még ízesített eceteket, petrezselymet, stb. a fantáziánkra van bízva. Egy könnyű fehérbort ajánljunk mellé vacsorához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Fokhagymás csirke. Hétköznapokra. Egyszerű, gyors, laktató és egészséges.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...