Fokhagymaleves Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
375g zöldség alaplé26 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
365
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1464
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
75.6g zöldség alaplé5 kcal
-
10.1g crème fraîche36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
74
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1343.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 1211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
365
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 117.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5374 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 4845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1464
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 fej fokhagyma
-
2 ek vaj
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
1.5 l zöldség alaplé
-
200 g crème fraîche
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
- A vajat az olajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, és további 2-3 percig dinszteljük.
- Felöntjük a levessel, simára keverjük, felfőzzük, kb. 20 percig főzzük, majd hozzákeverjük a crème fraîchet, és további 10 percet főzzük.
- Sóval és borssal fűszerezzük.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6019
- Feltöltés dátuma: 2015. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A levest ízesíthetjük pár csepp Worcester szósszal is. Kb. 200-250 ml zöldséglevest helyettesíthetünk száraz fehérborral. Tálaljuk pirított barna kenyérrel, de megszórhatjuk croutonnal is.