Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Vajon párolt zöldségek
-
63g sárgarépa23 kcal
-
63g cukkini10 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
Spenótkrém
-
13g vaj90 kcal
-
13g fokhagyma17 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
3g só0 kcal
-
0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g bors0 kcal
Fogasfilé posírozva
-
125g süllő/ fogas68 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
4g fehér bors11 kcal
-
0g só0 kcal
Tálalás
-
13g fekete olajbogyó15 kcal
-
6g snidling2 kcal
Összesen
458
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Vajon párolt zöldségek
-
250g sárgarépa91 kcal
-
250g cukkini40 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
5g só0 kcal
-
20g petrezselyem7 kcal
Spenótkrém
-
50g vaj359 kcal
-
50g fokhagyma67 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
10g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g bors0 kcal
Fogasfilé posírozva
-
500g süllő/ fogas273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
15g fehér bors44 kcal
-
0g só0 kcal
Tálalás
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
25g snidling8 kcal
Összesen
1825
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Vajon párolt zöldségek
-
13.5g sárgarépa5 kcal
-
13.5g cukkini2 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
Spenótkrém
-
2.7g vaj19 kcal
-
2.7g fokhagyma4 kcal
-
16.2g spenót3 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
5.4g főzőtejszín7 kcal
-
0g bors0 kcal
Fogasfilé posírozva
-
26.9g süllő/ fogas15 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
8.1g fehérbor7 kcal
-
0.8g fehér bors2 kcal
-
0g só0 kcal
Tálalás
-
2.7g fekete olajbogyó3 kcal
-
1.3g snidling0 kcal
Összesen
98
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2484.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 1840 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 299.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1014 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 369 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 1934 micro
-
β-karotin 8216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 8355 micro
Összesen
458
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.9 g
Zsír
-
Összesen 128.2 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9939 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 936 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 1150 mg
-
Nátrium 7361 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1196.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4055 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 356 micro
-
K vitamin: 1477 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 994 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 32864 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 33419 micro
Összesen
1825
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 417 micro
-
β-karotin 1770 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1800 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Vajon párolt zöldségek
-
250 g sárgarépa
-
250 g cukkini
-
30 g vaj
-
5 g só
-
20 g petrezselyem
Spenótkrém
-
50 g vaj
-
50 g fokhagyma
-
300 g spenót
-
10 g só
-
2 g szódabikarbóna
-
100 ml főzőtejszín
-
bors ízlés szerint
Fogasfilé posírozva
-
500 g süllő/ fogas
-
50 g vaj
-
150 ml fehérbor
-
15 g fehér bors
-
só ízlés szerint
Tálalás
-
50 g fekete olajbogyó
-
25 g snidling
Elkészítés
Vajon párolt zöldségek
- A zöldségeket tisztítjuk, és falatnyi méretre daraboljuk.
- Sós vízben félpuhára főzzük.
- Vajat forrósítunk, és a zöldségeket átforgatjuk benne, petrezselyemmel.
Spenótkrém
- A vajat forrósítjuk, a fokhagymát apróra törjük, és a vajban pirítjuk.
- A spenótot (leveles spenótot) a vajhoz keverjük, és sózzuk, szódabikarbónát rászórjuk, és pár percig pirítva pároljuk. Borsozzuk, és tejszínnel felöntjük, pár percig forraljuk.
Fogasfilé posírozva
- A fogasfilét beirdaljuk (ha szükséges) és besózzuk, borsozzuk.
- Vajat forrósítunk, a filét bőrrel lefelé sütjük 1 percig, majd megfordítjuk, és felöntjük borral, és lefedve posírozzuk 5 percig.
- A halat kivesszük, és az alaplevet beforraljuk sűrűre.
Tálalás
- A fekete olajbogyót apróra vágjuk, sütőben szárítjuk, és kávédarálón ledaráljuk, ez lesz az olívaföld :)
- Ízlésesen tálaljuk a zöldségeket, a spenótot és a halat, olívafölddel és snidlinggel megszórjuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 4088
- Feltöltés dátuma: 2018. október 19.
Ajánló
Könnyű vacsora
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Szakács Mester felkészítéskor készítettük.