r
Nosalty Logó

Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Friedrich Antal
Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

458
Kalória
20g
Fehérje
18.8g
Szénhidrátok
32g
Zsír
299.1g
Víz
146.1g
Koleszterin
5.1g
Rost
6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 1825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    8216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8355 micro
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9939 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    7361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4055 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    1477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    32864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    33419 micro
Összesen 1825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    417 micro
  • β-karotin
    1770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

Vajon párolt zöldségek

  1. A zöldségeket tisztítjuk, és falatnyi méretre daraboljuk.
  2. Sós vízben félpuhára főzzük.
  3. Vajat forrósítunk, és a zöldségeket átforgatjuk benne, petrezselyemmel.

Spenótkrém

  1. A vajat forrósítjuk, a fokhagymát apróra törjük, és a vajban pirítjuk.
  2. A spenótot (leveles spenótot) a vajhoz keverjük, és sózzuk, szódabikarbónát rászórjuk, és pár percig pirítva pároljuk. Borsozzuk, és tejszínnel felöntjük, pár percig forraljuk.

Fogasfilé posírozva

  1. A fogasfilét beirdaljuk (ha szükséges) és besózzuk, borsozzuk.
  2. Vajat forrósítunk, a filét bőrrel lefelé sütjük 1 percig, majd megfordítjuk, és felöntjük borral, és lefedve posírozzuk 5 percig.
  3. A halat kivesszük, és az alaplevet beforraljuk sűrűre.

Tálalás

  1. A fekete olajbogyót apróra vágjuk, sütőben szárítjuk, és kávédarálón ledaráljuk, ez lesz az olívaföld :)
  2. Ízlésesen tálaljuk a zöldségeket, a spenótot és a halat, olívafölddel és snidlinggel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Szakács Mester felkészítéskor készítettük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!