r
Nosalty Logó

Fogas bakonyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
a-édrienn
Fogas bakonyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2205 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 368 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6586 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2866 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1437 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2205 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fogast felbontjuk, belső részeit kiszedjük, megpucoljuk. Beírdaljuk, sózzuk, és pirospaprikával bedörzsöljük. A tepsit kiolajozzuk, és a halat szépen belefektetjük, majd alacsony hőfokon betesszük a sütőbe sülni. Az olajjal gyakran meglocsoljuk, hogy mindenhol egyenletesen süljön.
  2. A halászlékockát kevés vízben feloldjuk (kb. 1,5 dl víz)
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpiritjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát is. Ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük kevés pirospaprikával, és felöntjük a halászlékockával, majd a liszttel elhabart tejszínnel felforraljuk, és megsózzuk.
  4. A kész tejszínes szószt a halra öntjük, és jól összeforraljuk.
  5. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, vajas burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 40741
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Ha valaki nagyon ügyes, és ki tudja filézni a halat, akkor a halászlékocka helyett a gerinccsontjából és a többi nyesedékből csinálhatja az alaplét, mint a halászléhez. De mivel nálunk csak anyukám tudja kifilézni, én kockát használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Megint egy vasárnapi ebédhez készülődtünk, anyukám dolgozott, így a barátommal elhatároztuk, hogy mit fogunk készíteni. Neki is álltunk, egyszer csak megjelent a bátyám, aki megint hozott egy halat, hogy készítsük el ebédre. Már majdnem kész volt a sült csirke, mikor elkezdtünk a fogast készíteni. Gyorsan fellapoztuk a szakácskönyvet, hogy milyen módon készíthetjük el a halat, mivel minden volt itthon hozzá, így a választásunk a bakonyi módra esett. Nagyon illik a hal ízéhez a petrezselyem, jó páros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...