Fogas bakonyi módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
333g süllő/ fogas182 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
7 kcal
-
12 kcal
Összesen
368
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2000g süllő/ fogas1092 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g halászlékocka44 kcal
-
71 kcal
Összesen
2205
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
75g süllő/ fogas41 kcal
-
9.4g gomba2 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.4g halászlékocka2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
83
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 238.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 239 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
368
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.5 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6586 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 1224 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 2866 mg
-
Nátrium 1851 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1431.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 849 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 1437 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
2205
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
2 kg süllő/ fogas
-
25 dkg gomba
-
8 dkg vaj
-
10 dkg vöröshagyma
-
2 dkg finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1 db halászlékocka
Elkészítés
- A fogast felbontjuk, belső részeit kiszedjük, megpucoljuk. Beírdaljuk, sózzuk, és pirospaprikával bedörzsöljük. A tepsit kiolajozzuk, és a halat szépen belefektetjük, majd alacsony hőfokon betesszük a sütőbe sülni. Az olajjal gyakran meglocsoljuk, hogy mindenhol egyenletesen süljön.
- A halászlékockát kevés vízben feloldjuk (kb. 1,5 dl víz)
- A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpiritjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát is. Ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük kevés pirospaprikával, és felöntjük a halászlékockával, majd a liszttel elhabart tejszínnel felforraljuk, és megsózzuk.
- A kész tejszínes szószt a halra öntjük, és jól összeforraljuk.
- Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, vajas burgonyával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 40883
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.
Ajánló
Ha valaki nagyon ügyes, és ki tudja filézni a halat, akkor a halászlékocka helyett a gerinccsontjából és a többi nyesedékből csinálhatja az alaplét, mint a halászléhez. De mivel nálunk csak anyukám tudja kifilézni, én kockát használtam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
a-édrienn
87 recept
Megint egy vasárnapi ebédhez készülődtünk, anyukám dolgozott, így a barátommal elhatároztuk, hogy mit fogunk készíteni. Neki is álltunk, egyszer csak megjelent a bátyám, aki megint hozott egy halat, hogy készítsük el ebédre. Már majdnem kész volt a sült csirke, mikor elkezdtünk a fogast készíteni. Gyorsan fellapoztuk a szakácskönyvet, hogy milyen módon készíthetjük el a halat, mivel minden volt itthon hozzá, így a választásunk a bakonyi módra esett. Nagyon illik a hal ízéhez a petrezselyem, jó páros.