r
Nosalty Logó

Florentine tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Florentine tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Összesen 2448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2363 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6162 micro
Összesen 2448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Elkészítés

A szendvicshez

  1. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat vagy olívaolajat.
  2. Rádobjuk a megmosott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 perc alatt megfonnyasztjuk. Kivesszük és félretesszük.
  3. A zsemlét - én most bucit használtam, de akár lehet briós is - félbevágjuk, és a visszamaradt vajon megpirítjuk az angolszalonnával együtt. A másik felét is megpiríthatjuk, ha szeretnénk.
  4. Vizet forralunk, löttyinthetünk bele kevés ecetet is, majd közepesen alacsony hőfokon megbuggyantjuk a tojást. Közben a zsemle egyik felére fektetjük az angolszalonnát, és a tetejére halmozzuk a spenótot. A 3 percig főzött tojást szűrőkanállal a spenót tetejére helyezzük.
  5. Ízlés szerint a tojásra kanalazunk a hollandi mártásból és tálaljuk.

A hollandi mártáshoz

  1. Megolvasztjuk a vajat.
  2. A 3 tojássárgáját a turmixba tesszük, alacsony fokozaton elindítjuk, majd az épphogy gyöngyöző vajat vékony sugárban hozzácsorgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a sót, borsot, cayenne borsot és a citromlevet, és ha túl sűrű a mártás, kevés vízzel hígítjuk, és felhasználásig melegen tartjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 514
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 34550
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Ajánló

A tojás buggyantását itt, a turmixos hollandi mártás elkészítését itt nézheted meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eggs Benedict, vagyis a Benedict tojás sikerén felbuzdulva gondoltam, megosztom annak zöldebb testvérét, a Florentin tojást, amely spenóttal készül.

Hozzávalók

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...