r
Nosalty Logó

Flamingó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Flamingó szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír

3 darab 20x30 cm-es laphoz

Vaníliás krém

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír

3 darab 20x30 cm-es laphoz

Vaníliás krém

Összesen 5379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír

3 darab 20x30 cm-es laphoz

Vaníliás krém

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

3 darab 20x30 cm-es laphoz

Vaníliás krém

Elkészítés

3 darab 20x30 cm-es laphoz

  1. A liszthez adjuk hozzá a szalalkálit és a sót, keverjük össze, majd szitáljuk át. Ezután adjuk hozzá a zsírt, morzsoljuk össze, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, az aromát, és a fele mennyiségű tejet.
  2. Gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni a tésztát. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  3. Ezután osszuk el három egyforma részre, majd enyhén lisztezett sütőpapíron, külön-külön nyújtsuk ki 20x30 cm-es lapokká.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt egyesével süssük készre a lapokat. Én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem. (FIGYELEM!!! A sütőajtót óvatosan nyissuk ki, ne hajoljunk elé, mert a szalalkálitól szúrós, erős szag jön ki.)
  5. A kisült lapokat sütőpapírral együtt helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk.

Vaníliás krém

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a felkockázott, puha margarint és a vaníliás cukrot, majd keverjük habosra.
  2. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki.
  3. Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot a krémhez, és keverjük jó habosra.
  4. Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, egyenletesen kenjük rá a krém felét, majd helyezzünk rá egy tésztalapot, és egyenletesen kenjük rá a maradék krémet.
  5. Ezután helyezzük rá a maradék tésztalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd hagyjuk legalább egy napot állni, hogy a tésztalapok kellően felpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 26769
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

3 darab 20x30 cm-es laphoz

Vaníliás krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...