Flamingó szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 25% Zsír
3 darab 20x30 cm-es laphoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g sertészsír75 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g szalalkáli0 kcal
-
0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
Összesen
896
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 25% Zsír
3 darab 20x30 cm-es laphoz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g szalalkáli0 kcal
-
0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
Összesen
5379
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 25% Zsír
3 darab 20x30 cm-es laphoz
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
2.8g sertészsír25 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0.6g szalalkáli0 kcal
-
0 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
-
14.1g margarin101 kcal
-
14.1g porcukor55 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
5.1g vaníliás pudingpor19 kcal
-
33.8g tej19 kcal
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
896
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 273.4 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1981.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 883 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.1 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 121.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 1997 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
5379
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
3 darab 20x30 cm-es laphoz
-
300 g finomliszt
-
50 g porcukor
-
50 g sertészsír
-
10 g szalalkáli
-
2 evőkanál császárkörte aroma
-
1 csipet só
Vaníliás krém
-
250 g margarin
-
250 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
Elkészítés
3 darab 20x30 cm-es laphoz
- A liszthez adjuk hozzá a szalalkálit és a sót, keverjük össze, majd szitáljuk át. Ezután adjuk hozzá a zsírt, morzsoljuk össze, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, az aromát, és a fele mennyiségű tejet.
- Gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni a tésztát. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
- Ezután osszuk el három egyforma részre, majd enyhén lisztezett sütőpapíron, külön-külön nyújtsuk ki 20x30 cm-es lapokká.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt egyesével süssük készre a lapokat. Én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem. (FIGYELEM!!! A sütőajtót óvatosan nyissuk ki, ne hajoljunk elé, mert a szalalkálitól szúrós, erős szag jön ki.)
- A kisült lapokat sütőpapírral együtt helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk.
Vaníliás krém
- A porcukorhoz adjuk hozzá a felkockázott, puha margarint és a vaníliás cukrot, majd keverjük habosra.
- A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki.
- Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot a krémhez, és keverjük jó habosra.
- Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, egyenletesen kenjük rá a krém felét, majd helyezzünk rá egy tésztalapot, és egyenletesen kenjük rá a maradék krémet.
- Ezután helyezzük rá a maradék tésztalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd hagyjuk legalább egy napot állni, hogy a tésztalapok kellően felpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 26769
- Feltöltés dátuma: 2021. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept