r
Nosalty Logó

Fitt tiramisu-piskótatekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szakál Benjámin
Fitt tiramisu-piskótatekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

315
Kalória
15.6g
Fehérje
26.1g
Szénhidrátok
17.4g
Zsír
123.8g
Víz
220.9g
Koleszterin
3g
Rost
587.6mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Kávészirup

Krém

Díszítés

Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Kávészirup

Krém

Díszítés

Összesen 1888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Kávészirup

Krém

Díszítés

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4671.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    743.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 1888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük az édesítő felével, a sárgájákat pedig kihabosítjuk az édesítő másik felével. A tojássárgájához öntjük az olajat, majd 2-3 lépésben beleforgatjuk az átszitált, sóval elkevert lisztet és a fehérjét.
  2. A tésztát sütőpapíros, nagy méretű tepsin eloszlatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, és még melegen feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
  3. A piskótát kitekerjük, megkenjük a kávésziruppal, elegyengetjük rajta a krém kb. ¾-ét, és feltekerjük a hosszabbik oldalától.

Kávészirup

  1. A kávésziruphoz a két hozzávalót kb. 5-6 perc alatt összefőzzük, majd félrerakjuk.

Krém

  1. A krémhez a ricottát elkezdjük kihabosítani, majd hozzáadjuk az édesítőt , a kávét és a vaníliakivonatot, és stabil állagú, tortatöltésre is alkalmas krémmé habosítjuk.

Díszítés

  1. Vékonyan átkenjük krémmel a tekercs oldalát, csillagcsöves nyomózsákból kidíszítjük a tetejét, megszórjuk kakaóporral és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!