r
Nosalty Logó

Finn rozsbagett

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Finn rozsbagett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 632 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6297.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    4320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    741 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 3793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a rozspelyhet 1 kk sóval és 0,5 l vízzel összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. 1 dl vizet meglangyosítunk, 1 ek mézet tesszünk bele és az élesztőt, melyet 7-8 perc alatt megkelesztünk.
  3. A megkelt élesztőt kenyérsütőgép üstjébe öntjük, hozzáadunk még 2 ek mézet, a koriandert és a köményt, a kihűlt rozsos masszát, az olajat, a kenyérlisztet és a sót. Dagasztó programon meggyúratjuk, kelesztjük.
  4. A megkelt tészta igen lágy, ezért alaposan lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, 3részre osztjuk, hosszúkás bagetteket formálunk belőlük, bagettsütőbe, vagy tepsibe tesszük, tetejét lekenjük tojással, 1/4 órát kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4155
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finn rozsbagett
Évi néni 1830 recept

Egy könyvben olvastam ezt a receptet, és nem tudtam elképzelni, mi lesz ennek a végeredménye. Az eredeti recept még 1 dl vízzel többet javasolt, de avval nem is lehetett rendesen dolgozni. Valamint ő zsemléket készített belőle (24-et), de gondoltam, az nálunk nehezebben fogy el, így bagett lett belőle. Valószínűleg a finnek nem sok bagettet sütnek, de az íze olyan, mint az ő kenyereiké, a formája pedig olyan, amit az én kedveseim megesznek = finn bagett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...