r
Nosalty Logó

Finn karácsonyi, azonnal puha mézeskalács 18.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MotlaLePula
Finn karácsonyi, azonnal puha mézeskalács 18.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 2119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 8479 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4523.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    2024 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1394 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 8479 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.
  2. A mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig kevergetjük, amíg kihűl.
  3. A 3 tojást felverjük a cukorral.
  4. Ezt a háromfélét összegyúrjuk, nem kell nagyon, csak hogy összeálljon. Utána egy éjszakára betesszük a hűtőbe állni.
  5. Másnap fél cm-re nyújtjuk, kiszaggatjuk formákra, és kisütjük. Célszerű először mindet kiszaggatni, aztán sorban két váltott tepsivel sütni, mert nagyon gyorsan sül.
  6. A cukormázhoz egy tojásfehérjét nagyon kemény habbá verünk a porcukorral. Mikor már nagyon kemény, akkor még legalább 20 percig habverővel verjük tovább.
  7. Majd zacskóba töltjük, aminek a csücskénél nagyon pici lyukat vágunk. Ezzel tudunk szép mintákat rajzolni a mézeskalácsainkra. A cukormáz egy éjszaka alatt szárad meg, de ha meleg van a szobában, kevesebb idő is elég neki. Jó mulatást! (-:
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 737
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 170575
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 20.

Ajánló

Tojással megkenve fényes lesz, de nem feltétlenül szükséges. Sütés után még puha, majd megkeményedik, és tökéletes, omlós kekszállagú lesz. Dobozban nagyon sokáig eláll, karácsonyfadísznek is jó!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finn karácsonyi, azonnal puha mézeskalács 18.
MotlaLePula 2 recept

December elején elhatároztam, hogy idén megpróbálkozom a mézeskalács-sütéssel. Azonnal kaptam is egy receptet a barátnőmtől. Ez volt az! Még aznap neki is álltam megsütni. Fontos tudni, hogy még sosem sütöttem mézeskalácsot ezelőtt, de láttam nagyon sok rossz próbálkozást Anyukám és egyéb rokon részéről. Már szinte el is könyveltem vereségnek, hisz annyi rossz és kőkemény mézeskaláccsal találkoztam már eddigi életemben, hogy képtelenségnek tartottam, hogy pont nekem, legeslegelsőre sikerüljön tökéleteset sütnöm. Hát sikerült! Kellett hozzá ez a recept! Nagyon finom és nagyon jó móka! Egy jó tanács a sütéshez: díszítéskor hangosítsátok fel a karácsonyi zenét! (-:

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...