r
Nosalty Logó

Fetasajtos-rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fetasajtos-rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7127.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1756 mg
  • Nátrium
    3828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 404 kcal

Elkészítés

  1. A feta sajtot belemorzsoljuk a natúr joghurtba és elkeverjük, így egy krémes túrószerű állagot kapunk. Nem kell teljesen homogénnek lennie, nem baj, ha maradnak benne kis fetasajt-darabok.
  2. Ezt a keveréket, a kókuszzsírt és a sót a liszthez adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. Celofánba csomagoljuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagra, a tetejét lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk napraforgómaggal.
  4. Csíkokat vágunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a rudakat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6197
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha egy egyszerű de nagyszerű sajtos rúd receptet kerestek, akkor bátran ajánlom ezt a feta sajtos változatot, mert nagyon gyors és könnyű az elkészítése, és baráti összejöveteleken mindig hatalmas sikert arat. Napraforgómag helyett reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét, vagy akár szezámaggal. Úgy is szoktam készíteni, hogy előző nap teljesen összeállítom, és tepsire rakosgatom a rudakat, beteszem a hűtőbe, és csak a vendégek érkezése előtt sütöm ki. Szerintem kísérletezzetek bátran!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...