r
Nosalty Logó

Fetás paradicsom fokhagymás pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Fetás paradicsom fokhagymás pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    2109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 1310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1198 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Duplára hajtott alufóliából 4 darab kisebb tálat hajtogatunk.
  2. Kevés olívaolajat csöpögtetünk mindegyikbe.
  3. Felszeleteljük a paradicsomot és a fetát.
  4. Egyenletesen elosztjuk az alufólia tálkákba.
  5. Megszórjuk sóval, borssal, rácsípdessük a petrezselyem- ésabazsalikomlevélkéket.
  6. Újra meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
  7. Faszénparázs fölött 15-20 percig grillezzük.
  8. Közben a vajat elkeverjük az áttört fokhagymával. Megkenjük vele a kenyérszeleteket.
  9. Előbb a vajas felével fölfelé, majd megfordítva a parázson megpirítjuk a kenyereket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3776
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Ajánló

Én úgy hajtogatom a tálkát, hogy a sarkon összecsippentem a a dupla alufóliát - ez lesz a fogója. Nem érdemes túl nagy méretűre csinálni, mert az olajos paradicsomlé könnyen kifolyik belőle. Levenni a parázsról is egyszerűbb a kisebb tálkát. Így, alufóliástól teszem tányérra, mellé a pirítóst. Aki nem szeretne bajlódni az alufóliatálka hajtogatásával, készen is lehet időnként kapni kisebb alumíniumtálkát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fetás paradicsom fokhagymás pirítóssal
8zsuzsa8 210 recept

Egy régi Fakanál receptfüzetben bukkantam erre a pikáns ízű csemegére. Ugyan húsok mellé ajánlották, de én grillpartikon előételnek készítettem. A fokhagymás-vajas pirítóst osztrák vejemtől tanultam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...