r
Nosalty Logó

Fetás padlizsántekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fetás padlizsántekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A padlizsántekercsekhez

A pita megkenéséhez

Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A padlizsántekercsekhez

A pita megkenéséhez

Összesen 1537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A padlizsántekercsekhez

A pita megkenéséhez

Összesen 128 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4886.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A padlizsántekercsekhez

A pita megkenéséhez

Elkészítés

A padlizsántekercsekhez

  1. A padlizsánokat hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk, és forró olajban kisütjük úgy, hogy kicsit barnás színűek legyenek.
  2. Közben a feta sajtot kikeverjük a joghurttal, az áttört fokhagymával, és az apróra tört dióval. A lényeg, hogy a massza szilárd legyen, ne pedig folyós.
  3. Ha a padlizsánszeletek kihűltek, akkor papírtörlővel óvatosan leitatjuk róluk az olajat, majd egy-egy teáskanálnyi fetás masszát helyezünk rájuk, és feltekerjük.
  4. Célszerű egy órára hűtőbe tenni tálalás előtt, mert a rolók még engednek az olajból. Tzatzikivel, forró pitával a legjobb. Én zsebes pitát szoktam venni, és 2-3 ek. oliva olajba őrölt római köményt meg sót teszek, ezzel kicsit bekenem a pitákat, majd sütőben átpirítom őket pár perc alatt.
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14728
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 31.

Ajánló

Ha tehetjük görög joghurtot használjunk, vagy a zsírosabb fajta török joghurt, ha nem tudjuk beszerezni, akkor is minél krémesebb fajtával készítsük. Tzatzikivel és forró pitával a legjobb. Én zsebes pitát szoktam venni, és 2-3 ek olívaolajba őrölt római köményt meg sót teszek, ezzel kicsit bekenem a pitákat, majd sütőben átpirítom őket pár perc alatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha minden igaz, görögül melitzana rolonak hívják, és kis adagot nem érdemes készíteni belőle, érdemes viszont odafigyelni az alapanyagokra, különösen az általam már sokszor emlegetett görög feta beszerzésére.

Hozzávalók

A padlizsántekercsekhez

A pita megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...