Fetás padlizsántekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A padlizsántekercsekhez
-
200g padlizsán48 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
7g dió43 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
A pita megkenéséhez
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
385
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1221.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 227.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
385
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4886.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1226 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1062 mg
-
Nátrium 2343 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 908.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
1537
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A padlizsántekercsekhez
- A padlizsánokat hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk, és forró olajban kisütjük úgy, hogy kicsit barnás színűek legyenek.
- Közben a feta sajtot kikeverjük a joghurttal, az áttört fokhagymával, és az apróra tört dióval. A lényeg, hogy a massza szilárd legyen, ne pedig folyós.
- Ha a padlizsánszeletek kihűltek, akkor papírtörlővel óvatosan leitatjuk róluk az olajat, majd egy-egy teáskanálnyi fetás masszát helyezünk rájuk, és feltekerjük.
- Célszerű egy órára hűtőbe tenni tálalás előtt, mert a rolók még engednek az olajból. Tzatzikivel, forró pitával a legjobb. Én zsebes pitát szoktam venni, és 2-3 ek. oliva olajba őrölt római köményt meg sót teszek, ezzel kicsit bekenem a pitákat, majd sütőben átpirítom őket pár perc alatt.
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14728
- Feltöltés dátuma: 2009. július 31.
Ajánló
Ha tehetjük görög joghurtot használjunk, vagy a zsírosabb fajta török joghurt, ha nem tudjuk beszerezni, akkor is minél krémesebb fajtával készítsük. Tzatzikivel és forró pitával a legjobb. Én zsebes pitát szoktam venni, és 2-3 ek olívaolajba őrölt római köményt meg sót teszek, ezzel kicsit bekenem a pitákat, majd sütőben átpirítom őket pár perc alatt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha minden igaz, görögül melitzana rolonak hívják, és kis adagot nem érdemes készíteni belőle, érdemes viszont odafigyelni az alapanyagokra, különösen az általam már sokszor emlegetett görög feta beszerzésére.