r
Nosalty Logó

Feta sajtos-sós margaréták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
goedeburg
Feta sajtos-sós margaréták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4808 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    293.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6154.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    2575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2346 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4808 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a száraz élesztőt, a cukrotelkeverjük egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a fetát, a tojást és a két tojássárgáját, a langyos margarint és a tejfölt, összedolgozzuk.
  3. Langyos helyen min. 30 percig kelesztjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt. (160 fok, légkeverés)
  5. Kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk a tésztát (lisztezett felületen), szaggatjuk, kenjük, szórjuk.
  6. 20 percig 160 fokon, 10 percig pedig 180 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4588
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 11.

Ajánló

Második fogásként, vagy mártogatóssal nassként is tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feta sajtos-sós margaréták
goedeburg 18 recept

Története csupán a formának van, egy isler sütésnél tönkretettem a pogácsaszaggatómat, a margaréta a legkevésbé "figurás" szaggató egy sós ételhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...