r
Nosalty Logó

Feta sajt paprikába tekerve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Feta sajt paprikába tekerve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    3205 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7013.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1009 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    12821 micro
  • β-crypt
    3857 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd süssük meg grillrácson, vagy sütőben, amíg szép feketések nem lesznek. (Nem kell megijedni a fekete foltoktól, alatta a paprika sértetlen marad.) Ha megsültek, tegyük a paprikákat lábasba, fedjük le fedővel, és hagyjuk őket langyosra hűlni. Húzzuk le a héjukat, vágjuk ki a csumájukat, szedjük le a magokat.
  2. A meghámozott paprikákat vágjuk 2 cm széles csíkokra, kissé sózzuk (ez akár el is maradhat), majd öntsük rá az ecetet, olajat, a zúzott fokhagymát. Tegyük hűtőbe 1 órára.
  3. A feta sajtot vágjuk kockákra, és hintsük meg kakukkfűvel.
  4. Göngyöljük a paprikacsíkokba a sajtokat. Rögzítsük fogpiszkálóval.
  5. Tálaljuk balzsamecettel kevert olívaolajjal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4992
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Ajánló

Az alapanyagokat egy tálban összekeverve remek előétel lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feta sajt paprikába tekerve
OsztriGa 35 recept

Tart még a kápia paprika szezonja. Így amikor kiderült, hogy kisebb csapat ugrik be este, egy kis beszélgetésre, gyorsan nekiálltam paprikákat sütni. Sütött a teraszon a nap, duruzsoltak a rácson a paprikák, egy pohár bor is előkerült. Aztán már csak valami jó ötlet kellett. Szétnéztem a hűtőben, és találtam egy kis feta sajtot. Így született meg az ötlet. Ha nekiállunk, érdemes nagyobb mennyiségű paprikát elkészíteni, ha már meghámoztuk őket, akkor tegyük egy jól zárható dobozba, és a hűtőben sokáig eláll, és sokféle étel alapanyagja lehet. (Kedvencem lett a krémleves is...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...