Feta sajt paprikába tekerve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
OsztriGa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
240g kápia paprika51 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
63g feta sajt166 kcal
Összesen
317
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
960g kápia paprika205 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
250g feta sajt663 kcal
Összesen
1270
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
74.9g kápia paprika16 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.2g balzsamecet1 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
19.5g feta sajt52 kcal
Összesen
99
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1753.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 3205 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
317
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 98.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7013.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 1312 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 1063 mg
-
Nátrium 4435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 880.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1551 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1009 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 12821 micro
-
β-crypt 3857 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
1270
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1000 micro
-
β-crypt 301 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
8 közepes db kápia paprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek balzsamecet
-
0.5 dl olívaolaj
-
1 kávéskanál só
-
1 kk kakukkfű
-
25 dkg feta sajt
Elkészítés
- A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd süssük meg grillrácson, vagy sütőben, amíg szép feketések nem lesznek. (Nem kell megijedni a fekete foltoktól, alatta a paprika sértetlen marad.) Ha megsültek, tegyük a paprikákat lábasba, fedjük le fedővel, és hagyjuk őket langyosra hűlni. Húzzuk le a héjukat, vágjuk ki a csumájukat, szedjük le a magokat.
- A meghámozott paprikákat vágjuk 2 cm széles csíkokra, kissé sózzuk (ez akár el is maradhat), majd öntsük rá az ecetet, olajat, a zúzott fokhagymát. Tegyük hűtőbe 1 órára.
- A feta sajtot vágjuk kockákra, és hintsük meg kakukkfűvel.
- Göngyöljük a paprikacsíkokba a sajtokat. Rögzítsük fogpiszkálóval.
- Tálaljuk balzsamecettel kevert olívaolajjal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4992
- Feltöltés dátuma: 2010. október 02.
Ajánló
Az alapanyagokat egy tálban összekeverve remek előétel lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
OsztriGa
35 recept
Tart még a kápia paprika szezonja. Így amikor kiderült, hogy kisebb csapat ugrik be este, egy kis beszélgetésre, gyorsan nekiálltam paprikákat sütni. Sütött a teraszon a nap, duruzsoltak a rácson a paprikák, egy pohár bor is előkerült. Aztán már csak valami jó ötlet kellett. Szétnéztem a hűtőben, és találtam egy kis feta sajtot. Így született meg az ötlet. Ha nekiállunk, érdemes nagyobb mennyiségű paprikát elkészíteni, ha már meghámoztuk őket, akkor tegyük egy jól zárható dobozba, és a hűtőben sokáig eláll, és sokféle étel alapanyagja lehet. (Kedvencem lett a krémleves is...)