r
Nosalty Logó

Feta saganaki

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Feta saganaki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4768 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    2656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    3010 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2712 micro
Összesen 972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1261 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, majd minden paradicsomot kb. 4 vastag szeletre vágjuk.
  2. A paradicsomszeleteket elosztjuk 4 kis tűzálló tálba. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és bazsalikomlevelekkel.
  3. A fetát kockákra vágjuk. Minden paradicsomszeletre 2-2 feta kockát rakunk.
  4. Az olivákat elfelezzük. A paprikát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  5. A paprikacsíkokat a paradicsomszeletek közé rendezzük, elosztjuk rá a maradék feta kockákat, megszórjuk az olívával.
  6. Az egészet megszórjuk édesnemes paprikával és oregánóval. Meglocsoljuk az olívaolajjal.
  7. 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15 percig sütjük.
  8. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7872
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom meleg előétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...