Fészek torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
25g sárgarépa9 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
13g rizsliszt46 kcal
-
19g dió123 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0 kcal
krém
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
0 kcal
-
3g porcukor10 kcal
Összesen
534
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
200g sárgarépa73 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g rizsliszt366 kcal
-
150g dió981 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0 kcal
krém
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0 kcal
-
20g porcukor77 kcal
Összesen
4263
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
12.5g sárgarépa5 kcal
-
9.4g porcukor36 kcal
-
6.3g rizsliszt23 kcal
-
9.4g dió61 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
13.8g tojás17 kcal
-
0 kcal
krém
-
31.3g gesztenyemassza56 kcal
-
15.7g mascarpone63 kcal
-
0 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
Összesen
266
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1846 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
534
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 82.4 g
Zsír
-
Összesen 225.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2227.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1063 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 475.1 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 327.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1798 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 650 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 6189 micro
-
β-karotin 14766 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1444 micro
Összesen
4263
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 388 micro
-
β-karotin 925 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
tészta
-
15 dkg porcukor
-
10 dkg rizsliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 db tojás
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
krém
-
50 dkg gesztenyemassza
-
25 dkg mascarpone
-
1 púpozott ek porcukor
Elkészítés
tészta
- A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük.
- Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a szódabikarbónát, majd utoljára óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
- Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje, fóliával letakarjuk.
- Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.
- A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük, és a hűtőbe rakjuk, míg hűl a tésztánk.
- Ha a tészta kihűlt, kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbekenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
- A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10319
- Feltöltés dátuma: 2014. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kovács Györgyi
57 recept
Pár hete a neten találkoztam egy ilyesmi fotóval, természetesen recept nélkül. Annyira megtetszett, hogy meg kellett süssem. Jó pár napig gondolkodtam, hogy miből is legyen a tészta és a krém is, ami ilyen fészek hatást tud kelteni. Végül egy régi répatorta receptnél maradtam, és a gesztenye volt az, amiből úgy gondoltam, könnyebb lesz a "fészket" megalkotni.