r
Nosalty Logó

Fészek torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Fészek torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 4263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1846 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14766 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 4263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a szódabikarbónát, majd utoljára óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  3. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje, fóliával letakarjuk.
  4. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.
  5. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük, és a hűtőbe rakjuk, míg hűl a tésztánk.
  6. Ha a tészta kihűlt, kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbekenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
  7. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10319
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fészek torta
Kovács Györgyi 57 recept

Pár hete a neten találkoztam egy ilyesmi fotóval, természetesen recept nélkül. Annyira megtetszett, hogy meg kellett süssem. Jó pár napig gondolkodtam, hogy miből is legyen a tészta és a krém is, ami ilyen fészek hatást tud kelteni. Végül egy régi répatorta receptnél maradtam, és a gesztenye volt az, amiből úgy gondoltam, könnyebb lesz a "fészket" megalkotni.

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...