r
Nosalty Logó

Fenyőtobozos áfonyás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Fenyőtobozos áfonyás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kukorica alap

túrókrém

Összesen 782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kukorica alap

túrókrém

Összesen 3913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kukorica alap

túrókrém

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5211.7 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    541 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    68 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    946 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2451 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1038 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 3913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

kukorica alap

  1. A csokit és a margarint egy nagy fazékban megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kukoricapelyhet és a tojásfehérjét. Annyiszor forgatjuk át, ameddig minden pehely szép barna lesz.
  2. Alufóliára kiszedünk 5-6 kis halmot, gombócot formálunk belőle, félretesszük, amíg megdermed.
  3. A maradék csokis pelyhet belenyomkodjuk a szilikonos tortaformába.
  4. A túrót, a tojássárgáját, a tejszínt és a cukrot masszává keverjük.
  5. A zselatint elkeverjük fél dl hideg vízzel, majd ha megdermedt, kis lángon, folytonos kevergetés mellett felolvasztjuk. Egy-két ek túrómasszát óvatosan adunk hozzá, majd a végén az egészet jól összekeverjük.
  6. Egy vékony réteggel kenünk belőle a kukoricapelyhes alapra, majd rászórjuk az áfonyát, és a többi masszát is rákanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk.
  7. 1.5-2 órát hagyjuk a hűtőben, amíg teljesen megdermed.
  8. Ekkor kivesszük a formából (fejre állítással is lehet, nem ragad oda), és a csokis alappal lefelé egy tányérra helyezzük. Körben rátesszük a csokigolyócskákat, és tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 619
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fenyőtobozos áfonyás túrótorta
Fonott Kalács 77 recept

Karácsonykor ettem ilyet (most kaptam meg a receptet), és nagyon ízlett, annyira könnyű, mesés és áfonyás! Bármilyen bogyós gyümölccsel elkészíthető: szeder, málna, eper, cseresznye, vagy amivel szeretnénk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...