r
Nosalty Logó

Fenyőtinóru borsosan rántva

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Fenyőtinóru borsosan rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 4617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    363.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    141 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 4617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A gombához

  • 20 közepes db gomba (szemcsés nyelű fenyőtinóru)
  • bors ízlés szerint
  • ízlés szerint

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A gombához

  1. A gomba kalapjáról lehúzzuk a héját. Megmossuk, besózzuk, borsozzuk.
  2. Fél óra állás után lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk.

A panírozáshoz

  1. Három tányérba tegyük a panírozáshoz szükséges alapanyagokat.

A sütéshez

  1. Olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük. Tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13185
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Ajánló

Kalap: 5-9-(10) cm, húsos, puha, félgömb alakúból hamar kiterülő széle, fiatalon begöngyölt felszíne nyálkás, színe: sárgás, krémszínű vagy okkerbarna. Tráma, termőréteg: vékony, tönkhöz nőtt, szűk pórusú pórusok könnyeznek, sárgából öregen sárgászöld lesz. Tönk: hengeres, 5-9 x 1-2 cm, nyálkás, sárgásfehér, a csúcsán barnássárga szemcsézettséggel a könnyező tráma miatt. Hús: puha, vizenyős, fehéres, íze édeskés, szag nem jellemző. Termőhely és idő: mindenféle fenyő alatt, mindenféle talajon, az alföldtől a magas hegységekig, tavasztól késő őszig. (Forrás: gombak.eu)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drága keresztanyám szedi nekem a friss gombákat... Remélem még sok-sok évig fogja... Nekem nincs más dolgom, csak felhasználni. Nagyon finom az íze.

Hozzávalók

A gombához

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...