r
Nosalty Logó

Felturbózott, habos tejbegríz karamellszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Felturbózott, habos tejbegríz karamellszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tejbegríz

Karamellszósz

Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tejbegríz

Karamellszósz

Összesen 1814 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tejbegríz

Karamellszósz

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1814 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 176 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tejbegríz

Karamellszósz

Elkészítés

Tejbegríz

  1. Először is összekészítünk mindent, hogy kéznél legyenek, amik kellenek az elkészítéséhez. Ezután jöhet a főzés: A tojásokat első lépésként szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukrokkal habosra, a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük mindkettőt.
  2. Egy kisebb lábasban a tejet feltesszük főni közepes lángon, közben beletesszük a sót, s lassan belecsurgatjuk a darát, állandó kavargatás mellett, hogy ne legyen csomós! (Persze, van, aki kifejezetten szereti, ha csomós!) Állandó kavargatás mellett főzzük, míg lágy masszát nem kapunk.
  3. Miután kész a grízünk, lezárjuk a hőt, s a tojássárgás keveréket beleöntjük nyomban, s jól elkavarjuk benne. Következik a felvert fehérje, ezt is beleforgatjuk, ezt óvatosan!
  4. Végül tányérba szedjük, s a karamellszósszal megcsurgatjuk a grízünk tetejét, s máris fogyaszthatjuk! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Megéri kipróbálni - akár reggelire, akár egy fincsi leves mellé második fogásnak, akár vacsorára!

Karamellszósz

  1. Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot - kisebb hőfokon -, ha elolvadt, szép a színe, rádobjuk a kisebb darabokra vagdosott, hideg vajat, megvárjuk, míg elolvad.
  2. Ezután ráöntjük a tejszínt, s addig kavargatjuk, amíg el nem olvad újra a cukor - ugyanis, amikor ráöntjük a tejszínt, a cukor megdermed, mely fel kell, hogy olvadjon újra.
  3. Ezután átöntjük egy hőálló pohárba vagy tálkába, s mehet a habos grízünk tetejére.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 91285
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 10.

Ajánló

3 főre írtam, de inkább 2-3 adag, attól függ, ki fogyasztja! :) Nem tömény, de laktató! Az édességét mindenki saját ízlésének megfelelően "állíthatja" be!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felnőttek, gyerekek szívesen majszolgatják a tejbegrízt.....általában kakaóval, fahéjjal, csokoládéval szoktuk készíteni a legszívesebben.....néha azonban legyünk bátrak, rugaszkodjunk el a megszokottól.....ezt tettem én is, amikor ezt a receptet megismertem, valahol láttam, s megtetszett.....nem bántam meg.....picit azért változtattam rajta.....gyorsan készen van, semmi különös macera.....egy próbát megér :).....lepjétek meg családotokat e különleges finomsággal.....

Hozzávalók

Tejbegríz

Karamellszósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...