Felhőcske - Felhő szelet 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta
-
15g vaj108 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
35g cukor135 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
20g tortabevonó109 kcal
Összesen
777
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta
-
150g vaj1076 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
350g cukor1355 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
152 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
200g tortabevonó1092 kcal
Összesen
7767
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta
-
4.8g vaj34 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
11.1g cukor43 kcal
-
31.8g tej18 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
15.9g habtejszín46 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
6.4g tortabevonó35 kcal
Összesen
247
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
777
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.7 g
Zsír
-
Összesen 500.8 g
-
Telített zsírsav 299 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 2273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5201.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1866 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1545 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 706.6 g
-
Cukor 511 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 860.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3840 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 1009 mg
-
Retinol - A vitamin: 3774 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 809 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1552 micro
Összesen
7767
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta
-
2.5 dl víz
-
1 csipet só
-
15 dkg finomliszt
-
6 db tojás
A krémhez
-
1 l tej
-
40 g vaníliás pudingpor
-
2 csomag habfixáló
-
200 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta
- A tésztához a margarint/vajat felolvasztjuk a vízben, sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
- Hagyjuk kihűlni, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
- Elosztjuk kétfelé. Szétkenjük a kikent, kilisztezett tepsiben, és előmelegített sütőbe tesszük, kb.10 percet sütjük. (Ha a fagyasztott leveles tésztát használjuk, akkor hagyjuk kiolvadni (min. 2 óra használat előtt). Vegyük két részre, sodorjuk el a tepsi méretére. Tegyük be az előmelegített sütőbe sülni 10 percre (a tepsit hidegvízzel öblítsük ki).
- A cukrot olvasszuk fel (karamelizáljuk). (A cukrot nem szabad megkeverni, amíg teljesen nem olvad fel, mert különben megkeményedik, becsomósodik.).
- Vegyük le a tűzről, és öntsük rá a 1/2 l tejet. Tegyük vissza főni, amíg a cukor feloldódik benne.
- A másik 1/2 literben keverjük el a 3 csomag pudingport. Öntsük a karamelles tejhez, és főzzük, amíg besűrűsödik.Tegyük félre hűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint/vajat. Habosra keverjük.
- A 2 csomag tejszínport a zacskón feltüntetett használati utasítás szerint elkészítjük,és hozzákeverjük a 2 csomag habfixállót. (Ha friss tejszínnel dolgozunk, akkor verjük fel kemény habbá. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá cukrot ízlés szerint. Még egy picit habosítjuk a 2 csomag habfixállóval,és lehet használni.).
- Összeállítjuk a süteményt. Az egyik tésztát magasfalú tepsibe helyezzük, és megkenjük a karamellás krémmel. Erre rákenjük a tejszínhabot, és ráhelyezzük a másik tésztát.
- Leöntjük a csokis mázzal. Hagyjuk pihenni hideg/hűvös helyen 2-3 órát vagy másnapig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 32004
- Feltöltés dátuma: 2011. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Maria.
190 recept
Ezt a receptet már 10 éve is van, hogy az egyik munkatársnőmtől kaptam. Azóta is nagyon szeretem készíteni, mert könnyű és finom. Azonnal is lehet fogyasztani, de a legfinomabb másnap, amikor már összeérnek az ízek.