r
Nosalty Logó

Felhőcske - Felhő szelet 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Felhőcske - Felhő szelet 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Összesen 7767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    500.8 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5201.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.6 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3774 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 7767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Elkészítés

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

  1. A tésztához a margarint/vajat felolvasztjuk a vízben, sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
  2. Hagyjuk kihűlni, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  3. Elosztjuk kétfelé. Szétkenjük a kikent, kilisztezett tepsiben, és előmelegített sütőbe tesszük, kb.10 percet sütjük. (Ha a fagyasztott leveles tésztát használjuk, akkor hagyjuk kiolvadni (min. 2 óra használat előtt). Vegyük két részre, sodorjuk el a tepsi méretére. Tegyük be az előmelegített sütőbe sülni 10 percre (a tepsit hidegvízzel öblítsük ki).
  4. A cukrot olvasszuk fel (karamelizáljuk). (A cukrot nem szabad megkeverni, amíg teljesen nem olvad fel, mert különben megkeményedik, becsomósodik.).
  5. Vegyük le a tűzről, és öntsük rá a 1/2 l tejet. Tegyük vissza főni, amíg a cukor feloldódik benne.
  6. A másik 1/2 literben keverjük el a 3 csomag pudingport. Öntsük a karamelles tejhez, és főzzük, amíg besűrűsödik.Tegyük félre hűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint/vajat. Habosra keverjük.
  7. A 2 csomag tejszínport a zacskón feltüntetett használati utasítás szerint elkészítjük,és hozzákeverjük a 2 csomag habfixállót. (Ha friss tejszínnel dolgozunk, akkor verjük fel kemény habbá. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá cukrot ízlés szerint. Még egy picit habosítjuk a 2 csomag habfixállóval,és lehet használni.).
  8. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik tésztát magasfalú tepsibe helyezzük, és megkenjük a karamellás krémmel. Erre rákenjük a tejszínhabot, és ráhelyezzük a másik tésztát.
  9. Leöntjük a csokis mázzal. Hagyjuk pihenni hideg/hűvös helyen 2-3 órát vagy másnapig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 32025
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet már 10 éve is van, hogy az egyik munkatársnőmtől kaptam. Azóta is nagyon szeretem készíteni, mert könnyű és finom. Azonnal is lehet fogyasztani, de a legfinomabb másnap, amikor már összeérnek az ízek.

Hozzávalók

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...