r
Nosalty Logó

Feketeribizlis-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Feketeribizlis-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3443 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 214 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.4 g
  • Cink
    521 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    402 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7453.4 g
  • Cink
    2083 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    1608 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    81 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    444 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    200 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    961 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 3443 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet gyors mozdulatokkal összedörzsöljük a vajjal. Ezután beletesszük a porcukrot, a sót, a tojást és a tejfölt. Puha, könnyű tésztává gyúrjuk, és félretesszük addig, amíg a töltelék elkészül.

töltelék

  1. A fekete ribizlit leszemezzük, és egy kisebb lábosba tesszük. Villával összenyomkodjuk egy kicsit, majd hozzákeverjük a cukrot. Feltesszük főni, és kevergetve jól összeforraljuk a gyümölcsöt a cukorral. Ha kész, hűlni hagyjuk.
  2. A túrót a tojással alaposan kikeverjük. Én erre célra egy kézi mixert használtam. A pépes túróba belekeverjük a főtt, cukros fekete ribizlit, majd az étkezési keményítőt.
  3. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott pite sütőtálat. Ezután beleöntjük a tölteléket, óvatosan elegyengetjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.

tetejére

  1. Langyosra hűtjük, és tálalás előtt megszórjuk ízlésünknek megfelelő porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1055
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeribizlis-túrós pite
Lizinka_ 607 recept

Savanykás, hűsítő desszert egy forró, nyári délutánon.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...