r
Nosalty Logó

Feketeribizlis túrórolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Feketeribizlis túrórolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 3461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3024.7 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 3461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a vizet, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával keverjük, közben pedig fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor krémes, kemény, világossárga a tojáshab, akkor hozzákeverjük az olajat és a lisztet. Ezután óvatosan belevegyítjük a tojásfehérjék kemény habját.
  2. Egy nagyobb sütőlemez (nálam ez 37x34 cm) aljára sütőpapírt terítünk. Erre kenjük el egyenletesen a piskótamasszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A piskótát kiborítjuk a tepsiből egy nedves konyharuhára. Lehúzzuk róla a papírt, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.

krémhez

  1. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután belekeverjük a szintén szobahőmérsékletű, összetört túrót.
  2. A feltekert piskótát kissé kiegyengetjük, majd elkenjük rajta a túrókrémet. Egy negyed rész krémet hagyjunk a tálban, mert ezzel vonjuk be a tekercset. A túrókrémre szórjuk a leszemezett fekete ribizlit. Ezután feltekerjük a krémes piskótát, és gyönyörű roládalakot formázunk belőle.
  3. Bevonjuk a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1384
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 23.

Ajánló

A piskóta sütésénél úgy is eljárhatunk, hogy lemérjük a felhasználandó tojásokat (2 db, 3 db, 5 db, kicsi vagy nagy, stb), a tojás súlyának megfelelő legyen a cukor mennyisége és 5 dkg-mal kevesebb a liszt. Én mindig így sütöm a piskótát, mert a piskóta minősége függ a tojások nagyságától is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeribizlis túrórolád
Lizinka_ 604 recept

A kertben érő fekete ribizli nagyszerű kiegészítője volt a túrókrémnek. Színes, pikáns, ízletes desszert került a vendégváró asztalra.

Hozzávalók

piskótához

krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...