r
Nosalty Logó

Feketeribizlis túrórolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Feketeribizlis túrórolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 3461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3024.7 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 3461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a vizet, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával keverjük, közben pedig fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor krémes, kemény, világossárga a tojáshab, akkor hozzákeverjük az olajat és a lisztet. Ezután óvatosan belevegyítjük a tojásfehérjék kemény habját.
  2. Egy nagyobb sütőlemez (nálam ez 37x34 cm) aljára sütőpapírt terítünk. Erre kenjük el egyenletesen a piskótamasszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A piskótát kiborítjuk a tepsiből egy nedves konyharuhára. Lehúzzuk róla a papírt, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.

krémhez

  1. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután belekeverjük a szintén szobahőmérsékletű, összetört túrót.
  2. A feltekert piskótát kissé kiegyengetjük, majd elkenjük rajta a túrókrémet. Egy negyed rész krémet hagyjunk a tálban, mert ezzel vonjuk be a tekercset. A túrókrémre szórjuk a leszemezett fekete ribizlit. Ezután feltekerjük a krémes piskótát, és gyönyörű roládalakot formázunk belőle.
  3. Bevonjuk a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1384
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 23.

Ajánló

A piskóta sütésénél úgy is eljárhatunk, hogy lemérjük a felhasználandó tojásokat (2 db, 3 db, 5 db, kicsi vagy nagy, stb), a tojás súlyának megfelelő legyen a cukor mennyisége és 5 dkg-mal kevesebb a liszt. Én mindig így sütöm a piskótát, mert a piskóta minősége függ a tojások nagyságától is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeribizlis túrórolád
Lizinka_ 601 recept

A kertben érő fekete ribizli nagyszerű kiegészítője volt a túrókrémnek. Színes, pikáns, ízletes desszert került a vendégváró asztalra.

Hozzávalók

piskótához

krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek