Feketeribizlis túrórolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
18 kcal
-
6g víz0 kcal
krémhez
-
38g vaj269 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
13g feketeribizli8 kcal
Összesen
867
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
71 kcal
-
24g víz0 kcal
krémhez
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
50g feketeribizli31 kcal
Összesen
3461
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
piskótához
-
15g tojás19 kcal
-
18.2g cukor71 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
2.2g víz0 kcal
krémhez
-
13.7g vaj98 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
22.8g tehéntúró34 kcal
-
4.6g feketeribizli3 kcal
Összesen
316
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.2 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 98.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
867
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 162.6 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3024.7 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.6 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 394.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
3461
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.7 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
20 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 evőkanál víz
krémhez
-
15 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
25 dkg tehéntúró
-
5 dkg feketeribizli
Elkészítés
piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a vizet, és kézi robotgép legmagasabb fokozatával keverjük, közben pedig fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor krémes, kemény, világossárga a tojáshab, akkor hozzákeverjük az olajat és a lisztet. Ezután óvatosan belevegyítjük a tojásfehérjék kemény habját.
- Egy nagyobb sütőlemez (nálam ez 37x34 cm) aljára sütőpapírt terítünk. Erre kenjük el egyenletesen a piskótamasszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- A piskótát kiborítjuk a tepsiből egy nedves konyharuhára. Lehúzzuk róla a papírt, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.
krémhez
- A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután belekeverjük a szintén szobahőmérsékletű, összetört túrót.
- A feltekert piskótát kissé kiegyengetjük, majd elkenjük rajta a túrókrémet. Egy negyed rész krémet hagyjunk a tálban, mert ezzel vonjuk be a tekercset. A túrókrémre szórjuk a leszemezett fekete ribizlit. Ezután feltekerjük a krémes piskótát, és gyönyörű roládalakot formázunk belőle.
- Bevonjuk a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x34
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1384
- Feltöltés dátuma: 2018. július 23.
Ajánló
A piskóta sütésénél úgy is eljárhatunk, hogy lemérjük a felhasználandó tojásokat (2 db, 3 db, 5 db, kicsi vagy nagy, stb), a tojás súlyának megfelelő legyen a cukor mennyisége és 5 dkg-mal kevesebb a liszt. Én mindig így sütöm a piskótát, mert a piskóta minősége függ a tojások nagyságától is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
A kertben érő fekete ribizli nagyszerű kiegészítője volt a túrókrémnek. Színes, pikáns, ízletes desszert került a vendégváró asztalra.