r
Nosalty Logó

Feketeribizlis pite gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margaretta
Feketeribizlis pite gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 984 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3931 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 984 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6836.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    2469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.3 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    889 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3931 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit.
  2. A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt.
  3. Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral.
  4. A tészta hozzávalóit, mindent egyben módon (először a nedves, majd a száraz hozzávalók) összekeverjük robotgéppel.
  5. A nokedli állagú tésztát ráöntjük a ribizlire.
  6. Addig sütjük, míg a teteje megbarnul.
  7. Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, majd kiborítjuk egy tálra, és lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3925
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Aki szereti az egyszerűségében különleges, fanyarabb ízű sütiket. Az elkészítése nagyon egyszerű, csak a fekete ribizlit beszerezni hozzá nehézkes kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margaretta 15 recept

Főszeres Eszter receptjét próbáltam ki gluténmentesen. Ez mindig kísérleti jellegű dolog, de most nagyon jól sikerült. Biztos, hogy rendes liszttel még jobb. Kicsit fanyar ízű, de a ribizli kicsit földes, csodás íze remekül érvényesül. A család vaníliafagyival ette, nekem anélkül is ízlett. Másnap is finom volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...