r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Horandrától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horandra
Feketeerdő-torta Horandrától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Összesen 1489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Összesen 8940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    467.7 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9026 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2544 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    3432 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cukor
    724 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1467.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4143 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 8940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a csipet sóval hűtőbe tesszük. Összedolgozzuk a tojássárgákat a porcukorral, a vízzel, hozzátesszük a többi hozzávaló, jól összekeverjük, a legvégén jön bele a jól felvert tojásfehérje.
  2. A 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, eligazítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Nem lesz nagyon magas, de a töltelék majd jól magasítja, persze, aki nagyon magas tortát szeretne, süthet 2 ilyen piskótát is!
  3. Elkészítjük a krémet. A pudingot az utasítás szerint megfőzzük a 4 dl tejjel, így sűrűbb lesz, a kakaóport is az elején hozzáadjuk, azzal főzzük meg. Azért nem csokis pudingport használok, mert nekem így sokkal csokisabb és finomabb. Megvárjuk, míg kihűl. Felverjük a tejszínt, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük robotgéppel.
  4. A meggylekvárt a rummal kicsit összemelegítjük.
  5. Felverjük a maradék 5 dl tejszínhabot is.
  6. Következik az összeállítás: a piskótát félbevágjuk, az aljára kenünk a rumos meggylekvárból, majd rárétegezzük a krém 3/4 részét, ezután kirakjuk meggyel ( vagy meggybefőttel), majd rárakjuk a piskóta másik felét.
  7. A maradék krémből kenünk a torta oldalára és tetejére, ezután elkészítjük a tortabevonót a torta tetejére: gőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót, ráöntjük a tortára, kezünkbe vesszük a tálcát, és le-föl mozgatva csurgatjuk le a mázat, nem kenjük késsel, hanem az egész tortát forgatjuk óvatosan. Megvárjuk, míg megdermed a máz.
  8. Ezután a torta oldalát bekenjük tejszínhabbal, majd habzsákból kis halmokat nyomunk a tetejére. A halmok elé meggyszemeket teszünk, majd a torta tetejét és oldalát megszórjuk csokidarával vagy csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5042
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.

Ajánló

Házi meggylekvárral a legfinomabb, úgy is készíthetjük, hogy a meggyet előre rumba áztatjuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta Horandrától
Horandra 42 recept

Nagyon szeretem a pudingos tejszínkrémet, így jött az ötlet, hogy így készítek tortát, nagyon jól sikerült!:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...