Feketeerdő-torta Horandrától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Horandra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
-
5 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
A gyümölcsréteghez és a díszítéshez
-
83g meggy38 kcal
-
50g meggylekvár139 kcal
-
13g rum31 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
17g csokoládéforgács91 kcal
-
33g tortabevonó182 kcal
-
35 kcal
Összesen
1489
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
48g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
27 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A gyümölcsréteghez és a díszítéshez
-
500g meggy225 kcal
-
300g meggylekvár834 kcal
-
80g rum185 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g csokoládéforgács546 kcal
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
8940
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
9.2g tojás12 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
A krémhez
-
1.2g vaníliás pudingpor5 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
13.9g habtejszín41 kcal
A gyümölcsréteghez és a díszítéshez
-
13.9g meggy6 kcal
-
8.3g meggylekvár23 kcal
-
2.2g rum5 kcal
-
13.9g habtejszín41 kcal
-
2.8g csokoládéforgács15 kcal
-
5.6g tortabevonó30 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
248
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 78 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1504.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.3 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 244.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 534 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
1489
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 467.7 g
-
Telített zsírsav 267 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9026 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 2544 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 706 mg
-
Foszfor 3432 mg
-
Nátrium 2098 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1046.1 g
-
Cukor 724 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1467.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 468 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 1102 mg
-
Retinol - A vitamin: 3205 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 4143 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1977 micro
Összesen
8940
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
3 csapott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dl habtejszín
A gyümölcsréteghez és a díszítéshez
-
300 g meggylekvár
-
10 ek rum
-
5 dl habtejszín
-
10 dkg csokoládéforgács
-
20 dkg tortabevonó
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a csipet sóval hűtőbe tesszük. Összedolgozzuk a tojássárgákat a porcukorral, a vízzel, hozzátesszük a többi hozzávaló, jól összekeverjük, a legvégén jön bele a jól felvert tojásfehérje.
- A 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, eligazítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Nem lesz nagyon magas, de a töltelék majd jól magasítja, persze, aki nagyon magas tortát szeretne, süthet 2 ilyen piskótát is!
- Elkészítjük a krémet. A pudingot az utasítás szerint megfőzzük a 4 dl tejjel, így sűrűbb lesz, a kakaóport is az elején hozzáadjuk, azzal főzzük meg. Azért nem csokis pudingport használok, mert nekem így sokkal csokisabb és finomabb. Megvárjuk, míg kihűl. Felverjük a tejszínt, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük robotgéppel.
- A meggylekvárt a rummal kicsit összemelegítjük.
- Felverjük a maradék 5 dl tejszínhabot is.
- Következik az összeállítás: a piskótát félbevágjuk, az aljára kenünk a rumos meggylekvárból, majd rárétegezzük a krém 3/4 részét, ezután kirakjuk meggyel ( vagy meggybefőttel), majd rárakjuk a piskóta másik felét.
- A maradék krémből kenünk a torta oldalára és tetejére, ezután elkészítjük a tortabevonót a torta tetejére: gőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót, ráöntjük a tortára, kezünkbe vesszük a tálcát, és le-föl mozgatva csurgatjuk le a mázat, nem kenjük késsel, hanem az egész tortát forgatjuk óvatosan. Megvárjuk, míg megdermed a máz.
- Ezután a torta oldalát bekenjük tejszínhabbal, majd habzsákból kis halmokat nyomunk a tetejére. A halmok elé meggyszemeket teszünk, majd a torta tetejét és oldalát megszórjuk csokidarával vagy csokiforgáccsal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5042
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.
Ajánló
Házi meggylekvárral a legfinomabb, úgy is készíthetjük, hogy a meggyet előre rumba áztatjuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Horandra
42 recept
Nagyon szeretem a pudingos tejszínkrémet, így jött az ötlet, hogy így készítek tortát, nagyon jól sikerült!:)