r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Horandrától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horandra
Feketeerdő-torta Horandrától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Összesen 1489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Összesen 8940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    467.7 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9026 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2544 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    3432 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cukor
    724 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1467.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4143 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 8940 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a csipet sóval hűtőbe tesszük. Összedolgozzuk a tojássárgákat a porcukorral, a vízzel, hozzátesszük a többi hozzávaló, jól összekeverjük, a legvégén jön bele a jól felvert tojásfehérje.
  2. A 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, eligazítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Nem lesz nagyon magas, de a töltelék majd jól magasítja, persze, aki nagyon magas tortát szeretne, süthet 2 ilyen piskótát is!
  3. Elkészítjük a krémet. A pudingot az utasítás szerint megfőzzük a 4 dl tejjel, így sűrűbb lesz, a kakaóport is az elején hozzáadjuk, azzal főzzük meg. Azért nem csokis pudingport használok, mert nekem így sokkal csokisabb és finomabb. Megvárjuk, míg kihűl. Felverjük a tejszínt, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük robotgéppel.
  4. A meggylekvárt a rummal kicsit összemelegítjük.
  5. Felverjük a maradék 5 dl tejszínhabot is.
  6. Következik az összeállítás: a piskótát félbevágjuk, az aljára kenünk a rumos meggylekvárból, majd rárétegezzük a krém 3/4 részét, ezután kirakjuk meggyel ( vagy meggybefőttel), majd rárakjuk a piskóta másik felét.
  7. A maradék krémből kenünk a torta oldalára és tetejére, ezután elkészítjük a tortabevonót a torta tetejére: gőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót, ráöntjük a tortára, kezünkbe vesszük a tálcát, és le-föl mozgatva csurgatjuk le a mázat, nem kenjük késsel, hanem az egész tortát forgatjuk óvatosan. Megvárjuk, míg megdermed a máz.
  8. Ezután a torta oldalát bekenjük tejszínhabbal, majd habzsákból kis halmokat nyomunk a tetejére. A halmok elé meggyszemeket teszünk, majd a torta tetejét és oldalát megszórjuk csokidarával vagy csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5036
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.

Ajánló

Házi meggylekvárral a legfinomabb, úgy is készíthetjük, hogy a meggyet előre rumba áztatjuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta Horandrától
Horandra 42 recept

Nagyon szeretem a pudingos tejszínkrémet, így jött az ötlet, hogy így készítek tortát, nagyon jól sikerült!:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek