r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta fondant-bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anikusz
Feketeerdő-torta fondant-bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 1073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 8586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    347 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6835 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2501 mg
  • Nátrium
    1871 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1314.1 g
  • Cukor
    910 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 8586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kanalanként a cukrot, tovább verjük a habot. Kisebb fokozaton, vagy gyengébben hozzáadjuk a tojások sárgáját. A sütőporos, kakaós lisztet apránként hozzákeverjük óvatosan, hogy ne törjük meg a habot.
  2. Margarinozott, lisztezett formába öntjük és tűpróbáig sütjük.
  3. Majd fejjel lefelé kifordítva hűtjük, és 4 részre vágjuk.
  4. Csokis krém: A cukrot, pudingot, kakaót kikeverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a többit és felforraljuk, míg jó sűrű nem lesz, nem baj ha darabos. Kihűtjük.
  5. A szobahőmérsékletű margarint géppel habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük géppel.
  6. Meggyes krém: A meggy kevés levével elkeverjük a pudingot. A meggy többi részét feltesszük főni, mikor forr, hozzáöntjük a pudingot, összeforraljuk. Kihűtjük.
  7. Tejszín: A tejszínt negyed órára fagyasztóba tesszük. Teljesen tiszta eszközökkel el kezdjük felverni géppel, felénél hozzáadjuk a cukrot és a fixálót.
  8. Összeállítás: Minden krémet habzsákba töltünk, ennek hiányában zacsiba (én a porcukrosat szeretem erre a legjobban), aminek a sarkát kivágjuk. Középre a meggyes krémet tesszük, majd köré a tejszínest, majd a csokisat és újra. A következő szinteken más sorrendet alkothatunk, úgy szeletelve szebb. A tortát végül bevonjuk a csokis krémmel, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  9. Másnap elkészítjük a fondantot így.
  10. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9593
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

Alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anikusz 11 recept

Kisfiam 3. szülinapjára készült egy cupcake torony tetejére, nagy sikere volt. :-)

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...