r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 3850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    224.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3360.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4840 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2001 micro
Összesen 3850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A csokoládés piskótalapokhoz

  1. Az alsó lapot kerek, csatos tortaforma aljába tesszük.
  2. A töltelékhez a tortazseléport vízzel kis edényben simára keverjük, a vagdalt meggyel elvegyítjük, és keverés közben egyszer felfőzzük. A masszát az alsó tortalapon elosztjuk, a tortát hűtőszekrénybe tesszük, amíg megszilárdul.
  3. A tejszínből a habfixálóval és vaníliás cukorral kemény habot verünk, szűken felét a kakaóval és cseresznyepálinkával elkeverjük. A kakaós hab egy részét a vagdalt meggyre rákenjük, a középső tortalappal lefedjük, és a fennmaradó kakaós tejszínt rátesszük.
  4. A felső tortalapot ráfektetjük. A torta tetejét és oldalát a tejszínhab egy részével bevonjuk. A maradék habot vékony csőrű nyomózsákba tesszük, és a torta tetejét vonalkázva díszítjük.
  5. A félretett meggyet leöblítjük, leitatjuk, szárát meghagyjuk. A tortabevonó csokoládét felaprítjuk, vízgőz felett megolvasztjuk, a meggyet belemártjuk, és szikkadni hagyjuk.
  6. A fennmaradt tortabevonót nyomózsákba töltjük, és a torta oldalát ezzel díszítjük, tetejére a csokoládés meggyet tesszük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31739
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 23.

Ajánló

Tipp: Tortazselépor helyett 8-10 g étkezési zselatinnal készítettem. Cseresznyepálinka helyett rumaromát használtam. Nyomózsák helyett nylonzacskót is lehet használni a torta díszítéséhez.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus sütemény, amely akár sütés nélkül is elkészíthető (ha a tortalapot készen vesszük).

Hozzávalók

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...