Feketeerdő-torta 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A csokoládés piskótalapokhoz
-
41g tojás52 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
6g rétesliszt20 kcal
-
21 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
9 kcal
-
5g víz0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
1g zsemlemorzsa5 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
2g tortazselé5 kcal
-
2g víz0 kcal
-
63g meggy28 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
10 kcal
-
3 kcal
-
1g pálinka2 kcal
-
19g meggy8 kcal
-
6g tortabevonó34 kcal
Összesen
481
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A csokoládés piskótalapokhoz
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
171 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
40g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
12g tortazselé41 kcal
-
16g víz0 kcal
-
500g meggy225 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
23 kcal
-
8g pálinka18 kcal
-
150g meggy68 kcal
-
50g tortabevonó273 kcal
Összesen
3850
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A csokoládés piskótalapokhoz
-
16.9g tojás21 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.3g rétesliszt8 kcal
-
2.3g csokoládés pudingpor9 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
25.6g meggy12 kcal
-
25.6g habtejszín75 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
4 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g pálinka1 kcal
-
7.7g meggy3 kcal
-
2.6g tortabevonó14 kcal
Összesen
197
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
481
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 224.5 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3360.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 707 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 1414 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410.5 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1122.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 990 mg
-
Retinol - A vitamin: 1929 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 4840 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2001 micro
Összesen
3850
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A csokoládés piskótalapokhoz
-
6 db tojás
-
12 ek cukor
-
3 evőkanál rétesliszt
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 ek napraforgó olaj
-
5 ek víz
A krémhez és a díszítéshez
-
1 csomag tortazselé
-
2 ek víz
-
500 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A csokoládés piskótalapokhoz
- Az alsó lapot kerek, csatos tortaforma aljába tesszük.
- A töltelékhez a tortazseléport vízzel kis edényben simára keverjük, a vagdalt meggyel elvegyítjük, és keverés közben egyszer felfőzzük. A masszát az alsó tortalapon elosztjuk, a tortát hűtőszekrénybe tesszük, amíg megszilárdul.
- A tejszínből a habfixálóval és vaníliás cukorral kemény habot verünk, szűken felét a kakaóval és cseresznyepálinkával elkeverjük. A kakaós hab egy részét a vagdalt meggyre rákenjük, a középső tortalappal lefedjük, és a fennmaradó kakaós tejszínt rátesszük.
- A felső tortalapot ráfektetjük. A torta tetejét és oldalát a tejszínhab egy részével bevonjuk. A maradék habot vékony csőrű nyomózsákba tesszük, és a torta tetejét vonalkázva díszítjük.
- A félretett meggyet leöblítjük, leitatjuk, szárát meghagyjuk. A tortabevonó csokoládét felaprítjuk, vízgőz felett megolvasztjuk, a meggyet belemártjuk, és szikkadni hagyjuk.
- A fennmaradt tortabevonót nyomózsákba töltjük, és a torta oldalát ezzel díszítjük, tetejére a csokoládés meggyet tesszük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 31744
- Feltöltés dátuma: 2010. május 23.
Ajánló
Tipp: Tortazselépor helyett 8-10 g étkezési zselatinnal készítettem. Cseresznyepálinka helyett rumaromát használtam. Nyomózsák helyett nylonzacskót is lehet használni a torta díszítéséhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Klasszikus sütemény, amely akár sütés nélkül is elkészíthető (ha a tortalapot készen vesszük).