Feketeerdő-torta 3.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A meggyszószhoz
-
33g meggy15 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
A krémhez
-
157 kcal
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
46 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A meggyszószhoz
-
400g meggy180 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A krémhez
-
750g növényi habtejszín1883 kcal
Összesen
4205
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
21.8g tojás27 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A meggyszószhoz
-
19.8g meggy9 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
37.1g növényi habtejszín93 kcal
Összesen
207
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 91.6 g
Zsír
-
Összesen 214.4 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4353.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1698 mg
-
Nátrium 1494 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495 g
-
Cukor 342 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 620.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 850 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 1175 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2772 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2284 micro
Összesen
4205
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A meggyszószhoz
-
20 dkg cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
2 csapott ek finomliszt
A krémhez
-
7.5 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokból piskótát sütünk: felverjük a tojások fehérjét, aztán beletesszük a cukrot, jó kemény habot készítünk. Beletesszük a tojások sárgáját, ezzel is felverjük. Végül belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
- Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
- Lassú tűzön megsütjük kb. háromnegyed óra alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
- A meggyet összefőzzük a cukorral és a fahéjjal, a liszttel besűrítjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a formából, kettévágjuk.
- Megkenjük a meggyszósz felével, erre rákenjük a fele tejszínt.
- Rárakjuk a piskótát, és megint meggyszósz és tejszín, bekenjük a torta oldalát is, egy kevés tejszínt félreteszünk a díszítéshez.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 39601
- Feltöltés dátuma: 2010. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni, de csak most mertem belevágni. Nem is olyan bonyolult. A sok receptből született egy saját. Nálunk így is nagy sikere van. Díszítésként meggyet és csokidíszt használtam. A csokit megolvasztottam, és olajozott fóliára formát csurgattam egy zacskó segítségével. Megdermedt a hűtőben, és nagyon szépen le lehetett venni a fóliáról.