r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 3.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Összesen 4205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2772 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 4205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokból piskótát sütünk: felverjük a tojások fehérjét, aztán beletesszük a cukrot, jó kemény habot készítünk. Beletesszük a tojások sárgáját, ezzel is felverjük. Végül belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  3. Lassú tűzön megsütjük kb. háromnegyed óra alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A meggyet összefőzzük a cukorral és a fahéjjal, a liszttel besűrítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a formából, kettévágjuk.
  7. Megkenjük a meggyszósz felével, erre rákenjük a fele tejszínt.
  8. Rárakjuk a piskótát, és megint meggyszósz és tejszín, bekenjük a torta oldalát is, egy kevés tejszínt félreteszünk a díszítéshez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 39597
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni, de csak most mertem belevágni. Nem is olyan bonyolult. A sok receptből született egy saját. Nálunk így is nagy sikere van. Díszítésként meggyet és csokidíszt használtam. A csokit megolvasztottam, és olajozott fóliára formát csurgattam egy zacskó segítségével. Megdermedt a hűtőben, és nagyon szépen le lehetett venni a fóliáról.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...