r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta 13.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta 13.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 3292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a lisztet és a kakaóport fakanállal, hogy a hab ne törjön. Megsütjük.Körülbelül 60 perc alatt sül meg.(atortaforma 22 cm)
  2. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve megfőzzük, ezután belekeverjük a 20 dkg magozott meggyet. Félretesszük hűlni.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe beáztatjuk 10 percre, majd csak addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá majd csorgassuk bele a zselatint.
  5. A piskótát vágjuk 3 lapba. Az alsó lapot megkenjük a meggyes krémmel, majd a tejszínnel. Rátesszük a másik piskótalapot, majd ezt is megkenjük a meggyes krémmel és tejszínnel. Rátesszük a piskótát, és bevonjuk a maradék tejszínnel az oldalát és a tetejét.
  6. Az oldalát csokiforgáccsal megszórjuk, a tetejét habrózsákkal és meggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 78499
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 02.

Ajánló

Bármilyen étel után ajánlom akár deszertként is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a saját szülinapomra készítettem el elsőnek, és nagy sikere volt. Friss meggyel készítve, még finomabb. Nem túl édes, és nem bonyolult torta. Bátran ajánlom bárkinek. Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...