Feketeerdő-torta 10. - emeletes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rendike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A 2 db piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
17 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
-
64 kcal
-
44g meggybefőtt32 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
100g meggylé40 kcal
-
125g növényi habtejszín314 kcal
Összesen
766
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A 2 db piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
137 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A töltelékhez
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
800g meggylé320 kcal
-
1000g növényi habtejszín2510 kcal
Összesen
6120
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A 2 db piskótához
-
16.5g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
4.1g vaníliás pudingpor15 kcal
-
10.5g meggybefőtt8 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
24.1g meggylé10 kcal
-
30.1g növényi habtejszín75 kcal
Összesen
184
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
766
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.4 g
Zsír
-
Összesen 307.9 g
-
Telített zsírsav 254 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6852.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1257 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 2710 mg
-
Nátrium 2267 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 744.5 g
-
Cukor 343 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 397.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 966 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 1444 mg
-
Retinol - A vitamin: 962 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2474 micro
Összesen
6120
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A 2 db piskótához
-
10 db tojás
-
10 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
20 dkg cukor
-
8 dl meggylé
Elkészítés
A 2 db piskótához
- Öt tojásnak szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját egymástól. Felverjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk az öt kanál cukrot.
- Ezután a tojások sárgáját óvatosan hozzáadjuk, keverjük, és végül beleszitálunk két kanál lisztet, három kanál kakaóport és a sütőport.
- Kilisztezett vagy sütőpapíros, kapcsos tortaformába, vagy egy edénybe öntjük, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e már. (Egy kicsit szoktam szárítani, amíg elválik teljesen a forma falától.)
- Ha kisült, még egy ugyanekkora piskótát sütünk.
- Miután kisült mindkettő, és teljesen meghűltek, középen kettévágjuk mindkettőt, így három helyen lehet tölteni.
- A meggyből válogatunk néhány szemet a díszítéshez. Ezeket félretesszük.
- Közben feltesszük a meggyet és a meggylevet a 20 dkg cukorral főni. Ha megpuhult, megnézzük, mennyi folyadékot forrt el, és pótoljuk.
- Forrás közben 3 cs vaníliás pudingport vízzel csomómentesre keverünk. Ezzel állandó keverés közben besűrítjük a krémet. Takarékra érdemes tenni, ha teljesen eltűnt benne a puding, elzárjuk - ez pár keverés. Pár percig kevergetjük, hogy hűljön. Kb. 5 perc, hogy még el lehessen kenni a piskótákon.
- A félbevágott piskótákat szétterítjük, kiválasztjuk, melyik lesz az alsó és a felső. Az alsót és a két középsőt egyenletesen megkenjük a meggyes sziruppal. Majd kb. fél óráig hagyjuk, hogy kihűljön, és teljesen rádermedjen a massza.
- A tejszínt kemény habbá keverjük. Külön teszünk el annyit, hogy körbe lehessen kenegetni, és maradjon díszítésre is.
- Az alsó lapra - amin már a massza hideggé vált - teszünk egy adag tejszínt, és egyenletesen elkenjük rajta. Erre jön a következő lap. A tejszínnel ragasztgatjuk össze a meggyes lapokat.
- Miután az utolsó lap is a helyére kerül, egyenletesen körbeigazítjuk a tortát. Tortadíszítővel vagy nyomózsákkal tesszük igazivá. A kiválogatott meggyet rátesszük a tetejére, és a hűtőbe tesszük, hogy jól lehessen szeletelni.
- Elég magas lesz, ezért érdemes minél nagyobb átmérőjű formát választani. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25×35
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12074
- Feltöltés dátuma: 2011. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Rendike
4 recept
Szülinapra készítettem először. Nagyon jól esett a szarvaspöri után:-).