r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 10. - emeletes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rendike
Feketeerdő-torta 10. - emeletes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Összesen 6120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    307.9 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    2267 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.5 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2474 micro
Összesen 6120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A 2 db piskótához

  1. Öt tojásnak szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját egymástól. Felverjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk az öt kanál cukrot.
  2. Ezután a tojások sárgáját óvatosan hozzáadjuk, keverjük, és végül beleszitálunk két kanál lisztet, három kanál kakaóport és a sütőport.
  3. Kilisztezett vagy sütőpapíros, kapcsos tortaformába, vagy egy edénybe öntjük, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e már. (Egy kicsit szoktam szárítani, amíg elválik teljesen a forma falától.)
  4. Ha kisült, még egy ugyanekkora piskótát sütünk.
  5. Miután kisült mindkettő, és teljesen meghűltek, középen kettévágjuk mindkettőt, így három helyen lehet tölteni.
  6. A meggyből válogatunk néhány szemet a díszítéshez. Ezeket félretesszük.
  7. Közben feltesszük a meggyet és a meggylevet a 20 dkg cukorral főni. Ha megpuhult, megnézzük, mennyi folyadékot forrt el, és pótoljuk.
  8. Forrás közben 3 cs vaníliás pudingport vízzel csomómentesre keverünk. Ezzel állandó keverés közben besűrítjük a krémet. Takarékra érdemes tenni, ha teljesen eltűnt benne a puding, elzárjuk - ez pár keverés. Pár percig kevergetjük, hogy hűljön. Kb. 5 perc, hogy még el lehessen kenni a piskótákon.
  9. A félbevágott piskótákat szétterítjük, kiválasztjuk, melyik lesz az alsó és a felső. Az alsót és a két középsőt egyenletesen megkenjük a meggyes sziruppal. Majd kb. fél óráig hagyjuk, hogy kihűljön, és teljesen rádermedjen a massza.
  10. A tejszínt kemény habbá keverjük. Külön teszünk el annyit, hogy körbe lehessen kenegetni, és maradjon díszítésre is.
  11. Az alsó lapra - amin már a massza hideggé vált - teszünk egy adag tejszínt, és egyenletesen elkenjük rajta. Erre jön a következő lap. A tejszínnel ragasztgatjuk össze a meggyes lapokat.
  12. Miután az utolsó lap is a helyére kerül, egyenletesen körbeigazítjuk a tortát. Tortadíszítővel vagy nyomózsákkal tesszük igazivá. A kiválogatott meggyet rátesszük a tetejére, és a hűtőbe tesszük, hogy jól lehessen szeletelni.
  13. Elég magas lesz, ezért érdemes minél nagyobb átmérőjű formát választani. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25×35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12074
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta 10. - emeletes
Rendike 4 recept

Szülinapra készítettem először. Nagyon jól esett a szarvaspöri után:-).

Hozzávalók

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...