r
Nosalty Logó

Feketeerdő-tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Feketeerdő-tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2498.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 2185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük egy csipet sóval keményre, a sárgáját pedig keverjük habosra a cukorral. A cukros sárgájába mehet bele a liszt, a sütőpor és a kakaópor, majd kis adagokban, óvatosan forgassuk bele a fehérjét is.
  2. Sütőpapírral kibélelt, téglalap alakú tepsiben süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját az első 15 percben, nehogy összeessen. Ha tűpróba után késznek ítéljük, úgy hűtsük ki, hogy hagyjuk benn a kikapcsolt sütőben a tepsit, és nyissuk résnyire az ajtaját.
  3. Amíg a piskóta hűl, turmixoljuk össze a meggyet, és forraljuk fel. Ha nem elég édes, tegyünk bele pár kanál cukrot. Ha van otthon és szeretjük, a tűzről levéve egy kis cseresznye vagy meggypálinka is mehet bele.
  4. Verjük fel a tejszínhabot, és akkor adjuk hozzá a habfixálót, amikor már majdnem kész. A kakaót csak kanállal forgassuk bele, ha már kemény a hab.
  5. A még langyos piskótát sodrófával kicsit lapítsuk ki, így könnyebb lesz betölteni és feltekerni. Kenjük meg a meleg meggyel, majd kenjük rá a kakaós tejszínt is. A rövidebb oldalától kezdjük a tekerést egy konyharuha segítségével, így szép nagy szeleteket lehet majd vágni a tekercsből.
  6. Egy órára tegyük a feltekert piskótát hűtőbe, majd ha kicsit megkötött, csomagoljuk ki és csorgassuk le csokival. Használjunk étcsokoládét, amit egy kevés olajjal mikróban olvasszunk fel. (Ha az olajtól még nem lesz elég folyékony, egy kis tejet is adhatunk hozzá.) A még meleg csokit díszítsük ízlés szerint. Mehet a tekercs tetejére egész meggy is, de én mandulát és liofilizált pirosgyümölcsöt használtam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 28419
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A feketeerdő-tortának nem ugranál neki, de készítenél egy hasonló ízvilágú édességet? Ez a te recepted! Ha a piskótalapod jól sikerül, már garantált a siker.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...