r
Nosalty Logó

Feketebab-főzelék citromlével meglocsolva

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Feketebab-főzelék citromlével meglocsolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4931 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fekete babot 12 órára beáztatjuk. Ennél a receptnél érdemes betartani a hosszú áztatási időt, mert nem főzzük sokáig a babot a többi alapanyaggal.
  2. Lecseréljük a vizet, és feltesszük főni. Forrástól számítva egy órán át főzzük közepes lángon.
  3. Az utolsó 10 percben, mielőtt a bab átfőne megtisztítjuk, és apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, és olajon üvegesre pároljuk.
  4. Rászórjuk a sót, borsot, koriandert, paprikát.
  5. A babot leszűrjük, és a hagymához adjuk.
  6. Belekeverjük a sűrített paradicsomot és a vizet.
  7. A sárgarépát meghámozzuk, és lereszeljük. Összekeverjük a babbal. Pár percig főzzük, hogy felmelegedjen.
  8. Két tányérra osztjuk.
  9. A citromból kifacsarjuk a levet, és a két tányér között elosztva a babra csorgatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5950
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Ajánló

Ez a recept nem okozott puffadást és mértéktelen szellentést. A Párom kivételesen érzékeny erre. Még nem tudom, hogy a hosszú áztatás miatt-e vagy más hozzávaló miatt. Ki fogom kísérletezni...

Receptkategóriák

Könnyű vacsorát kívántunk, ami érdekesen fűszeres, de nem csípős. A fekete babnak kétféle fajtáját lehet megkülönböztetni. A mexikói fajta mérete megegyezik a mungóbabéval, és főzés közben nem veszti el a színét. Egy óra alatt puhára fő. A spanyol fajta nagyobb, 2-3 óra főzést igényel, és elveszti fekete színét, főzés után sötétbordó lesz. A fekete bab leginkább Latin Amerikában használatos, de Portugáliában és Spanyolországban is ismerik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...