r
Nosalty Logó

Fekete rózsa szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete rózsa szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Krém

Csokimáz

Összesen 1232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Krém

Csokimáz

Összesen 12319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Krém

Csokimáz

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.1 g

Zsír

  • Összesen
    545.7 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15936.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    6266 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1122 mg
  • Foszfor
    5429 mg
  • Nátrium
    2696 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1688.8 g
  • Cukor
    877 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3533 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2784 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 12319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. Kevés tejjel nyújtható tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, 2 nagyobb legyen, amit lapban sütünk meg tepsi hátán. A 4 kisebbet kinyújtjuk, és az alábbi töltelékkel kenjük meg. (Nálam 30X40 cm-es tepsi).

Mákos töltelék

  1. Jól összekeverjük, mind a 4 lapot megtöltjük, és mint a bejglit, feltekerjük, megsütjük. Nem kell a tetejét semmivel megkenni.

Krém

  1. 3 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 1 liter tejben, 25 dkg ramat 25 dkg cukorral kikeverünk, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a két krémet. Felét rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a 4 beiglit szorosan egymás mellett, majd a krém másik fele, és végül a tésztalap. Tetejére csokimáz.

Csokimáz

  1. 10-15 dkg étcsokoládé vízgőz fölött felolvasztunk, és 1-2 evőkanál olajjal kikavarunk. Ezzel kenjük le a tészta tetejét!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 128
  • 7 napos nézettség: 735
  • Össznézettség: 117480
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró sütemény, nagyon fincsi és mutatós!

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...