r
Nosalty Logó

Fekete-fehér csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csokibogyó
Fekete-fehér csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 6289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    388.5 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    1937 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.9 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1527 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 6289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Olvasszuk meg gőz fölött a 30 dkg étcsokoládét 12 dkg vajjal, és 20 dkg cukorral. Szintén gőz fölött külön verjünk habosra 5 db tojást, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a csokit, 1 ek darált mandulával együtt.
  2. Töltsük a masszát kivajazott és darált mandulával meghintett csatos tortaformába. Süssük meg. Ha kihűlt tegyük a hűtőszekrénybe.
  3. Oldjunk fel 1,5 dkg zselatint kevés vízben (én 3 ek vizet használtam), majd melegítsük fel.
  4. Verjünk fel 3 db tojássárgáját 8 dkg porcukorral. Olvasszunk meg gőz fölött 20 dkg fehércsokoládét, majd keverjük a felvert tojássárgájához a zselatinnal együtt. Verjünk fel 2,5 dl habtejszínt, majd forgassuk a krémbe. A krémet egyenletesen oszlassuk el a kihűlt tésztán. Tegyük a hűtőbe legalább 3 órára és csak ezután vegyük ki a formából.
  5. Díszítsük a tetejét és az oldalát ét-és fehércsokoládé forgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11621
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom ezt az isteni sütit!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csokibogyó 4 recept

Nagyon finom süti, nagy sikere volt az egész családban.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...