r
Nosalty Logó

Fehérboros-gombás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ana's Kitchen
Fehérboros-gombás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2849.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    1965 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5698.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    3929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel és pirítsuk üvegesre az olívaolajon.
  2. Ezután adjuk hozzá a rizst, a zúzott fokhagymát és pirítsuk pár percig. Öntsük fel egy merőkanál alaplével és kis lángon pároljuk. Közben folyamatosan öntsük hozzá az alaplevet és a bort.
  3. Fűszerezzük és kevergessük nehogy odaégjen. A gombákat tisztítsuk meg, vágjuk fel darabokra ízlés szerint és egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olívaolajon, fűszerezzük és adjuk hozzá a rizshez.
  4. Ezután adjuk hozzá a vajat a parmezánt és keverjük össze. Akkor az igazi, ha krémes állagú. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 3344
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros-gombás rizottó
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...