r
Nosalty Logó

Fehérboros gombás csirkés tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Fehérboros gombás csirkés tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 913 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8868.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    428 mg
  • Kálcium
    1611 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2702 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2280 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, megpároljuk rajta a kockákra vágott hagymát.
  2. Hozzádobjuk a szeletekre vágott sonkát, pár perc alatt ropogósra sütjük.
  3. Jöhetnek a csirkemell falatkák, addig sütjük, míg a hús kifehéredik, ezután hozzátesszük a felaprított gombát is.
  4. Néhány percig pirítjuk, majd beleteszünk pár evőkanál sűrített paradicsomot, alaposan elkeverjük, és felöntjük a borral. Megvárjuk, míg a folyadék fele elpárolog.
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, és takarék lángon besűrítjük.
  6. Míg a mártás rotyog, kifőzzük a tésztát (ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, éppen csak puha legyen). Leszűrjük, és összekeverjük a szósszal.
  7. Frissen reszelt parmezánnal azon melegében tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 455
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18413
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Ajánló

Költségkimélő(bb) megoldás: a csirkemellet helyettesíthetjük csirkecomb filével vagy darált csirkehússal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc szakácskönyvem egyik kedvenc receptje. Nélkülözhetetlen Tészta Könyv

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...