r
Nosalty Logó

Fehérboros-currys tonhalsteak pirított rákkal, rizzsel, kólás szilvaszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Fehérboros-currys tonhalsteak pirított rákkal, rizzsel, kólás szilvaszósszal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

802
Kalória
57.9g
Fehérje
85.7g
Szénhidrátok
20g
Zsír
500.8g
Víz
178g
Koleszterin
3.2g
Rost
23g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 1606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tonhalsteakhez

Pirított rákhoz

A rizshez

Kólás szilvaszószhoz

Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6775 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    4643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1001.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    820 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A tonhalsteakhez

  1. A tonhalszeleteket kend be olívaolajjal, majd dörzsöld be sóval, borssal, fokhagymaporral és curryvel. Egy serpenyőt forrósíts fel közepesen magas hőfokon, és helyezd bele a tonhalsteaket. Süsd 2 percig az egyik oldalán, majd fordítsd meg. Öntsd hozzá a fehérbort és facsard rá a citromlevet. Süsd további 2 percig (ha szaftosabb belsejű steaket szeretnél, akkor rövidebb ideig süsd). Vedd le a tűzről, és pihentesd 1-2 percig.

Pirított rákhoz

  1. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat. Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pár másodperc után a rákokat is. Pirítsd 2-3 percig nagy lángon, amíg a rákok rózsaszínűek lesznek. Szórd meg chilipehellyel, sóval és borssal, majd tedd félre.

A rizshez

  1. A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben. Egy lábasban forralj fel 3 dl vizet, majd add hozzá a rizst és a sót. Kis lángon, fedő alatt párold kb. 12-15 percig, amíg az összes vizet magába szívja. Zárd el a hőt, hagyd fedő alatt még 5 percig, majd villával lazítsd fel.

Kólás szilvaszószhoz

  1. Egy kisebb lábasban keverd össze a szilvát, kólát, mézet (vagy cukrot), balzsamecetet, szójaszószt, gyömbért, fahéjat és egy csipet sót. Közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a szilva teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik. Botmixerrel vagy villával pürésítsd, majd tartsd melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 55 perc

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!