r
Nosalty Logó

Fehérboros csirke hagymaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fehérboros csirke hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2218 micro
Összesen 1158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2142.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2313 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4436 micro
Összesen 2313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított, a farhátrésszel egyben hagyottcombokat enyhén besózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük.
  2. A megtisztított, megmosott hagymákat felkarikázzuk, a szalonnát felszeleteljük.
  3. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk, szalonnaszeleteket fektetünk az aljára.
  4. A felszeletelt hagymát enyhén besózzuk, összekeverjük, és a sütőtál aljára terítjük.
  5. Rátesszük a fűszerezett csirkehúst, amelyre szalonnacsíkokat rakunk.
  6. A tejfölt a fehérborral, a frissen őrölt borssal simára keverjük, a csirkehúsra és a hagymára öntjük.
  7. A sütőtálat alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20-30 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7510
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Puha fehér kenyérrel igen finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, finom étel. Készíthetjük darabolt csirkéből vagy tetszés szerinti csirkehúsból is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...