r
Nosalty Logó

Fehérborban sült pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fehérborban sült pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5420.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1559 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1469.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1656 micro
Összesen 1876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    252 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd ízesítjük borssal, csomborral és kevés chillivel.
  2. A tököt hosszában szeleteljük, majd megsózzuk, és 20 percet állni hagyjuk.
  3. A húst és a tököt serpenyőben megsütjük félpuhára.
  4. A paradicsomot, hagymát és sajtot vékony szeletekre vágjuk.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A hússzeleteket a tepsibe helyezzük, erre jön a tök, fehér hagyma, sajt. Díszítjük lilahagyma karikákkal és paradicsom szeletekkel. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés chillit szórunk rá.
  6. Leöntjük 2 dl fehérborral, és kevés olívaolajjal lespricceljük a husit, majd 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2199
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hús a fehérbortól puha omlós lesz, a zsenge, friss zöldségek pedig átveszik a csombor és a chilli ízét, isteni finom. Picit macerás, mivel előre sütöttem a hússzeleteket és a tököt.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...