Fehérbabos-gombás falafel mentás szósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
lucent
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
38g gomba8 kcal
-
100g fehérbab333 kcal
-
38g kukoricaliszt136 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1062
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
150g gomba32 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
-
150g kukoricaliszt545 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4249
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
11.2g gomba2 kcal
-
29.8g fehérbab99 kcal
-
11.2g kukoricaliszt41 kcal
-
18.6g tejföl37 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
3.4g petrezselyem1 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
12.7g napraforgó olaj112 kcal
Összesen
316
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1250.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 132.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 692 micro
Összesen
1062
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.6 g
Zsír
-
Összesen 256.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5001.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1547 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 976 mg
-
Foszfor 2024 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 531.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 788 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1942 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2341 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2769 micro
Összesen
4249
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg gomba
-
40 dkg fehérbab
-
15 dkg kukoricaliszt
-
25 dkg tejföl
-
1 db tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csipet cayenne paprika
-
1 csipet édesköménymag
-
1 csipet római kömény
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A lecsepegtetett fehérbabot a gombával, a tojással, a hagymával, 2 gerezd fokhagymával, az olívaolajjal, a petrezselyem felével, a fűszerekkel és ízlés szerinti sóval összepépesítjük robotgéppel.
- Annyi kukoricalisztet keverünk hozzá, amitől sűrű, de kézzel még nem formázható lesz az állaga.
- Teáskanállal forró olajba szaggatjuk a masszát több részletben, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a "falafeleknek". Vigyázzunk, mert elég hamar sül. A kisült "falafeleket" papírtörlőre szedjük.
- Közben a tejfölbe aprítjuk a petrezselyem másik felét, a menta leveleket és 1 gerezd fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, és összekeverjük.
- Végül a "falafeleket" a mentás mártogatóval és zöldsalátával tálaljuk.
- Sütés ideje: 3 perc
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11567
- Feltöltés dátuma: 2011. június 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
lucent
3 recept
Falafelre vágytam, nem kicsit, nagyon! Bementem a boltba, de egy darab csicseriborsót nem találtam. Se szárítottat, se konzervet. Elgondolkodtam, hogy miből lehetne valami hasonlót készíteni. Végül a fehérbab és gomba kombinációnál maradtam, és nem döntöttem rosszul! Az íze kísértetiesen hasonló lett. Ha a massza állaga jó, akkor kívül finom ropogós, belül pedig puha lesz, és egyáltalán nem szívja meg magát olajjal. Egy baráti összejövetelen is el tudom képzelni mint party falatka.